Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

[Kliksport] 5E: DWSH ‘18 maakt geen fout; Boerdonk gelukkige winnaar met matchwinner Danny van de Velden

tel. 0486-452916

Wederom enige afgelastingen waardoor koploper FC Uden niet in actie kwam. DWSH ‘18 voert de druk enigszins op door wel te winnen bij VCO. Boerdonk pakte een gelukkige 2-1 winst in de allerlaatste seconden en staat nog steviger op plek 3. WHV kon het niet bolwerken tegen SV Olland en ging met 4-0 onderuit. OKSV gaf te makkelijk de goals weg en verloor eveneens met 4-0 uit bij Elsendorp.

VCO dapper en strijdend ten onder tegen DWSH ‘18
VCO had zich goed ingesteld op DWSH ‘18. Het hoog drukken zetten van DWSH werd goed opgevangen door fysiek de strijd aan te gaan. Hierdoor kwam VCO de eerste 25  minuten ongeschonden door. Toen kon Sven Kuijpers een schot afvuren wat door de VCO keeper werd gekeerd. Math van der Straaten was echter ter plekke voor de rebound en zo stond het toch 0-1. Slechts minuten later werd een corner van DWSH ‘18 binnen gekopt door aanvoerder Verheijen: 0-2. In de tweede helft was het vrij snel na de aftrap 0-3 door Sven Kuijpers die in de korte hoek binnenschoot. Hoewel VCO een betere 2e helft speelde was het verschil al gemaakt. Kansen op de aansluitingstreffer waren er wel voor VCO maar de trekker werd niet doeltreffend overgehaald. In de 78e minuut maakte DWSH ‘18 de 0-4 door opnieuw Sven Kuijpers die na een lange bal van Syb Daverveld alleen op de doelman afging en hier wel raad mee wist.

Boerdonk de gelukkigste op De Kerveheester
Zonder de geblesseerde Daan Dortmans en afwezige Dennis van Rooij behaalde Boerdonk een gelukkige winst. De ploeg schoot uit de startblokken en scoorde al na 4 minuten de 1-0. Stan Hendriks omzeilde aan de rechterkant de buitenspelval en kon daardoor de bal simpel breed leggen op de meegelopen Tim van Alphen die van dichtbij de 1-0 aantekende. Boerdonk behield het overwicht maar het spel was slordig en beide partijen hadden veel overtredingen nodig om elkaar af te stoppen. In de 40e minuut leed Boerdonk onnodig balverlies en Nederwetten spits Dennis van Es kon alleen op doelman Van Dommelen af. Hij faalde niet en zo was er een terechte 1-1 ruststand. Na rust begon Nederwetten sterker maar grote kansen leverde dat niet op. Het gevaar voor de doelen kwam vooral uit vrije trappen en corners. Roel van Alphen kopte van dichtbij in maar de keeper kreeg er een hand achter. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen maar invaller Danny van der Velden had in de 90e minuut nog een schietkans van dik 25 meter en als een streep ging de bal in de kruising: 2-1. Boerdonk won in een wedstrijd waar beide ploegen een punt verdienden maar daar had trainer Strouken maling aan: “Ja, we waren gelukkig vandaag, maar nacompetite mag ons nu niet meer ontgaan. “

OKSV komt voetballend tekort
Op bezoek in Elsendorp werd de vier tegendoelpunten gelijk verdeeld over beide helften. OKSV speelde aardig mee maar echte doelrijpe kansen waren er niet voor de ploeg uit Overlangel aldus trainer Freek Toren. Ook verdedigend laat de ploeg wat gemakkelijk de tegenstanders combineren resulterend in een 4-0 nederlaag. OKSV blijft steken op 5 punten en hoopt op betere tijden.

WHV geklopt door gebroeders Erven
In de openingsfase was WHV de betere ploeg maar tot echt doelgevaar leidde dit niet. SV Olland heeft in de gebroeders Erven (Robert en Stefan) twee spelers die op dit niveau het verschil kunnen maken en deze zondag hadden ze er blijkbaar weer zin in want na een half uur was het raak voor de 1-0. Zonder uit te blinken produceerde SV Olland nog net voor rust de 2-0. In de tweede helft was het geloof aan WHV zijde er niet meer en freewheelend bereikte SV Olland een 4-0 score.