Doelpuntrijk kwartier zorgt voor verschil in derby

5 september 2019 20:00

Accommodatie

Onbekend

Onder grote belangstelling speelde DWSH'18 vanavond zijn eerste derby tegen SES . Een flink gewijzigde basis, ten opzichte van de stunt bij Estria, probeerde vandaag de Langeboomse vierdeklasser het vuur aan de schenen te leggen.

Een matige eerste helft waar slechts één kans te noteren viel. De kopkans voor de bezoekers werd voorlangs gekopt. Hierdoor bleek de beginstand ook de ruststand.

Na rust drong SES nog meer aan wat resulteerde in enkele kansjes waarbij keeper Bjorn steeds het eindstation was. Hierna braken 15 effectieve minuten voor de Langebomers aan waarbij ze uitliepen na een 0-3 voorsprong. In de resterende tijd waren er nog kansjes voor Siem (lat) en Job (geblokt schot) maar tot een eretreffer kwam het niet.

De eerste derbywedstrijd kon helaas niet omgezet worden in een positief resultaat, maar trainer John van Geenen krijgt steeds een beter beeld van zijn elftal. Dinsdag wordt er thuis, op De Binding, geoefend tegen SCD uit Deest en zondag komt VCO op bezoek op Het Breexsel voor de laatste bekerwedstrijd.