Periodewinnaar SCV’58 verslaat DWSH’18 tien minuten voor rust

Datum

18 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Onder frisse omstandigheden werd om half drie op sportpark De Binding in Wilbertoord afgetrapt voor de wedstrijd DWSH´18-SCV’58. De bezoekers uit Velp konden bij winst de eerste periode veiligstellen. Bij een gelijkspel of een verliespartij waren zij afhankelijk van de uitslagen van respectievelijk GVV’57 en De Zwaluw.

Het eerste gedeelte van de eerste helft is gelijk opgaand waarbij er enkele speldenprikken zijn, maar een betere ploeg is er niet aan te wijzen. Het is DWSH’18 dat uit het niets op voorsprong komt. Rens Kuppen jaagt door op de keeper en deze schiet tegen de instormende Rens aan. De bal gaat via Rens het doel in. 1-0, DWSH’18. Dit brengt de bezoekers niet van de wijs, want binnen een minuut is de stand al weer 1-1. Hierna blijft SCV’58 gas geven. Achtereenvolgend zijn het drie identieke kopdoelpunten, waarbij de bal vanuit de zijkant wordt ingebracht. Bij twee doelpunten ziet de keeper van de thuisploeg er niet zeker uit. Binnen tien minuten wordt door SCV’58 een 1-0 achterstand omgebogen tot een 1-4 voorsprong. Het slotakkoord voor rust is echter van Rody van Abel. Hij schiet een schitterende vrije trap achter de Velpse doelman. Door dit doelpunt gaan beiden teams rusten met een 2-4 tussenstand.

In de tweede helft probeert trainer Marco Benneheij het tij te keren met twee wissels. Ruud Heurkens en Math van de Straaten vervangen Freek van Zwam en Paul van Lith. Het gewenste resultaat geeft dit echter ook niet. SCV’58 hoeft alleen te verdedigen en DWSH’18 kan geen echt grote kansen creëren. Het zijn de bezoekers die uit een hard trap vanuit achteruit de voorsprong vergroten; 2-5. Hiermee stelt de blauw-gele brigade de eerste periodetitel uit de historie veilig. Echter besluit DWSH’18 om nog een keer vol aan te zetten. Met de opgestoomde Ruud Heurkens schietend op goal is het invaller Sjors Janssen die de rebound bij de tweede paal binnen kan lopen; 3-5. Dit is tevens de eindstand.

Een spectaculaire uitslag qua doelpunten, qua spel hebben we dit seizoen al beter gezien. Volgende week gaat de blauw-zwarte brigade op bezoek bij streekgenoot Menos in Landhorst. Een mooie wedstrijd met weerzien met veel bekenden. We hopen veel DWSH-fans op sportpark De Peelvreugd te mogen ontvangen.