Datum

10 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de overwinningen in de lastige uitwedstrijden op GVV’57 en SCV’58, mocht DWSH’18 voor het eerst aantreden in een officiële thuiswedstrijd op in Sint Hubert. Op een regenachtig sportpark Het Breexsel ontving het VV Sambeek. Een wedstrijd tegen een tegenstander die enkele plaatsen lager op de ranglijst te vinden is, maar wel  een tegenstander waarvan men niet zo maar wint. De eerste competitie wedstrijd in Sambeek eindigde na een goed begin in een geflatteerde 4-1 nederlaag. Men wist wat er te doen stond en had dus nog wat goed te maken.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het vv Sambeek dat het initiatief neemt. Met veel werklust en duelkracht laten zij DWSH’18 niet in de wedstrijd komen. In de 4de minuut is het al raak voor de gasten. Het eerste schot kan nog geblokt worden, maar in tweede instantie is het van dichtbij dan toch laag met een schuiver in de verre hoek. Het antwoord van de thuisploeg blijft echter uit en pas na 25 minuten, terwijl Sambeek ondertussen de lat al had geraakt, kwam DWSH’18 wat beter in het spel. Tot echte kansen leidde dit niet voor beide teams en daarom ging men rusten met een 0-1 stand.

Na rust kwam DWSH’18 een stuk gretiger uit de kleedkamer. Veel balbezit, veel gewonnen duels, maar uiteindelijk werden er vaak foute keuzes gemaakt. Door het vele balverlies konden er weinig kansen gecreëerd worden. In één van de weinige tegenstoten leken de gasten zelfs op 2-0 te komen, echter stond de aanvaller buitenspel, waardoor deze goal dus niet op het scorebord kwam te staan.. Door de regen in de 2de helft, werd het veld steeds zwaarder voor beide teams. Grote kansen bleven, door een sterk collectief van Sambeekse zijde, uit. Diverse corners en vrije trappen kreeg DWSH’18 om tot een mogelijke gelijkmaker te komen, maar verder dan een afgeslagen corner die werd ingeschoten op de lat kwam het helaas niet. Naast het puntverlies, viel tien minuten voor tijd Tom Verheijen uit. De centrale verdediger liep een op het oog zware blessure aan zijn hamstring op.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SVS op het programma, waar men voor de winterstop met veel pijn en moeite met 4-3 van wist te winnen. DWSH’18 is dus gewaarschuwd dat het ook deze wedstrijd niet vanzelf zal gaan.