St. Janstraat 66
6595AD
OTTERSUM
tel. 0485-512446

In de vierde klasse H heeft het Ottersumse Achates drie broodnodige punten veroverd tegen DWSH’18 uit Sint Hubert en Wilbertoord. Op sportpark De Niersvallei knokte Achates zich terug na een kansloze 0-2 achterstand bij rust en won met 3-2.

In de eerste 45 minuten was DWSH’18 duidelijk de betere ploeg. De mannen van trainer Koen van Berlicum straften dekkingsfouten aan Ottersumse zijde eenvoudig af. Tom Verheijen bracht de gasten op 0-1. Math van der Straaten kopte raak nadat hij bij een vrijetrap geheel vrijgelaten werd.

Er gloorde kort voor rust een sprankje hoop voor Achates, dat tot dan eigenlijk niet in het stuk voorkwam. Damien Matulessy miste de penalty nadat een DWSH-verdediger de bal met de hand beroerd had. De spelmaker aan Achates-zijde schoof de bal echter naast. Daarna hadden de gasten de kans op 0-3 maar het bleef tot aan de pauze 0-2.
Zonder zich echt te verbeteren, deed het met degradatie bedreigde Achates dát wat de roodwitten tot een moeilijk klopbaar collectief maakt. Er werd met meer overleg gespeeld én er werd gestreden in de duels. Daarbij spaarden de Ottersummers de tegenstanders niet.

DWSH’18 maakte de fout zich nodeloos te ver terug te laten dringen. Na de 1-2 van captain Bas Thijssen rook Achates bloed. Het had een handje hulp van de gasten nodig. Zo profiteerde Kai Bicentini van geknoei in de DWSH-defensie en scoorde de 2-2. Achates drukte door en kwam na een afgeslagen vrijetrap van Tren Weijers via Deen van der Stap op voorsprong. Die voorsprong gaf Achates niet meer prijs.
Verliezend coach Koen van Berlicum berustte in de nederlaag. “We kunnen dit onszelf aanrekenen, we hadden door moeten trekken. En na de 1-2 hadden we de 1-3 kunnen maken, maar ach, dit is niet het einde van de competitie. Donderdag moeten we winnen tegen MSH Maasduinen.”