Verbindingsweg 40
5455GP
WILBERTOORD
tel. 0485-478663

Er stond in klasse 4H een beperkt inhaalprogramma op de rol. De topper onder deze vier duels de ontmoeting tussen DWSH’18 en Vitesse’08. De mannen uit Sint Hubert en Wilbertoord maakten korte metten met de Gennepenaren. Het werd 4-1 voor DWSH’18. In Beugen werd de terugkeer van trainer Michel Janssen gevierd met een 3-0 overwinning. VIOS’38 zette Achilles Reek opzij. Curieus maar niet minder verdiend was de overwinning van HBV op MSH Maasduinen. De winnende treffer viel in de laatste dertig seconden.

Verlies Vitesse’08 ondanks bliksemstart
Een zwaluw maakt geen zomer. Vitesse’08 heeft dat aan den lijve ondervonden. Jesse van Raaphorst bracht de ploeg van trainer Reinold Wiedemeijer binnen vijf minuten aan de leiding, maar nog voor rust boog thuisploeg DWSH’18 de achterstand om. Tom Verheijen nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Teun Jilessen maakte er na ruim een half uur 2-1 van. In de 36e minuut was het Siem Lübach die de voorsprong vergrootte naar 3-1. Na de pauze maakte hij er nog 4-1 van. Door de overwinning passeert DWSH’18 Vitesse’08 en is weer derde. Trainer Koen van Berlicum was trots op zijn ploeg. “Alleen in het eerste kwartier hadden we het lastig want Vitesse opende sterk. Daarna herpakten we ons goed. Bij rust leidden we met 3-1 en was het eigenlijk al beslist.”

Achates – Juliana Mill 1-1

In Ottersum hoopte Achates na de midweeks stunt tegen koploper Milsbeek op een goed resultaat tegen hekkensluiter Juliana Mill. Donderdag versloegen de Ottersummers Milsbeek met 1-0. Die krachtinspanning werkte wellicht nog na op zondagmiddag. Weliswaar opende Achates de score uit een door Damien Matulessy benutte strafschop, maar nog binnen het half uur trok Wessel Klomp de stand gelijk: 1-1.
In het laatste kwart van de wedstrijd speelde Achates met een mannetje minder na een rode kaart voor Tren Weijers. Na het uitvallen van Bas Thijssen moest reservekeeper Sjoerd Peeters als veldspeler binnen de lijnen. Juliana Mill kon zich er geen voordeel mee doen. Het bleef 1-1.

HBV lacht het laatst
In Beers roeide HBV met de riemen die het had. Trainer Luciën Roeffen miste een aantal vaste krachten en moest improviseren. De noodgrepen pakten goed uit want HBV won, zij het gelukkig, met 3-2 van MSH Maasduinen.
Moos Hendrix, een van de twee Beerse spitsen zondagmiddag, opende vlot de score. Een invaller aan Limburgse zijde, Ricardo Sengers, bracht de stand in evenwicht: 1-1. Uit een strafschop schoot Jeroen Bardoel HBV naar 2-1. Met die stand gingen beide teams de blessuretijd in. In de 94e minuut kwam MSH Maasduinen langszij door een treffer van Thijs Kerkhoff. De gasten waren nog niet uitgejuicht of HBV sloeg op de valreep toe. In de slotseconden was het Roan Branje die HBV op 3-2 bracht. Er werd niet meer afgetrapt. “Een gelukkige overwinning, maar we hebben er hard voor gewerkt”, reageerde trainer Roeffen.

VIOS’38 met Janssen naar winst
In Beugen leed het Achilles Reek van trainer Jordy van Boxtel een terechte nederlaag. De Rekenaren hielden VIOS een uur lang ij maar zagen dat de thuisploeg in laatste half uur wegliepen. Sjors Janssen scoorde tweemaal, Dirk Jillessen nam de derde voor zijn rekening. Met de overwinning maakte trainer Michel Janssen een geslaagde terugkeer. “Ik ben blij dat ik deze club kan helpen. Het ging moeizaam. Het veld was matig, maar de punten tellen.” Het slecht bespeelbare veld frustreerde Achilles-speler Romano Oomen ook. De Rekenaar uitte zijn ongenoegen verbaal en dat kon bij de scheidsrechter niet door de beugel. Hij trok een rode kaart. “Regels zijn regels”, beaamde trainer Jordy van Boxtel, “Maar of dit het juiste moment voor een rode kaart was, vraag ik me af.”