Voortsestraat 18
5454GR
SINT HUBERT
tel. 0485-451640

In 4H waren er twee afgelastingen. De overvloedige regen maakte de speelvelden in Langenboom en Sambeek onbespeelbaar. Er ging een streep door de wedstrijden Sambeek – HBV en SES – MSH Maasduinen. Koplopers Milsbeek en DWSH’18 wonnen hun duels met 3-1 tegen respectievelijk VIOS’38 en Achates. Onderin bleef Juliana Mill weer puntloos achter. Het verloor in Wanroij met 3-1.

Milsbeek troeft VIOS’38 af
In Beugen kwam VIOS’38 over het geheel genomen iets te kort om Milsbeek punten afhandig gte maken. De koploper imponeerde in het openingskwartier, maar VIOS herstelde zich. De kansenverhouding in het eerste bedrijf was in balans. De ruststand was dan ook 0-0. Na de thee was Milsbeek wat beter. De Limburgers openden de score in de 67e minuut via Mitch Kramer. Roy Neijenhuis verdubbelde de voorsprong naar 0-2. Matti Scholten schoot Milsbeek op 0-3. In de slotfase deed VIOS’38 wat terug. Vanaf de penaltystip bepaalde Sjors Janssen de eindstand op 11-3.

DWSH’18 overrompelt Achates
De andere koploper in 4H opende flitsend tegen Achates. Na acht minuten wees het scorebord op sportparkt Het Breexsel in Sint Hubert een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg aan. Teun Jilesen en Sven Kuijpers scoorden voor DWSH’18. “We waren de bovenliggende partij , maar zakten op weg naar de rust wat in”, zegt trainer Koen van Berlicum. Achates profiteerde na de rust van slordigheden bij de gastheren. “Kai Bicentini scoorde tegen: 2-1. DWSH’18 vergrootte de marge naar twee toen Wout Jans er 3-1 van maakte. De treffer deed de thuisploeg goed. “We waren weer heer en meester”, zegt Van Berlicum die zijn ploeg complimenteert: De mannen hebben het goed gedaan vandaag.”

Achilles klopt Vitesse’08
Op sportpark De Heijkuul had Achilles Reek aanvankelijk niets in te brengen tegen het sterkere Vitesse’08 dat via Bjorn Hendriks op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. Uit het niets kwamen de Rekenaren na ruim een half uur terug. Bart Vissers tekende voor de gelijkmaker die Achilles zichtbaar sterkte. Na de thee ging de strijd gelijk op maar gescoord werd er vooralsnog niet. Dat gebeurde pas in de 90e minuut. Romano Oomen ging achter een diep gespeelde bal aan en werd gevloerd door de Gennepse keeper. De bal ging op de stip waarna Rob van der Wijst Achilles Reek op een 1-2 voorsprong schoot. In de extra tijd drong Vitesse aan, maar de stand bleef ongewijzigd: 1-2.

Juliana Mill doet zich tekort
Juliana Mill domineerde de wedstrijd tegen Constantia in Wanroij. Op De Kwik waren de Millenaren voetballend beter en kregen ook de betere kansen. “Het wachten was op onze openingsgoal”, zegt Juliana-trainer Tom van Dalen, “Maar plotseling viel de bal bij ons in het doel. Voordat de jongens het beseften lag nummer twee er in. Mijn spelers kunnen goed voetballen, dat laten ze op de trainingen ook zien. In de wedstrijden daarentegen niet.” Milano van der Cruijssen en Niels Thijssen schoten Constantia op een 2-0 voorsprong. “We kregen in die fase net meer grip op het spel van Juliana”, zegt Constantia-trainer Osama Arrogi, “We hadden moeite met de power van de jonge tegenstanders.”
Juliana kwam na de pauze terug op 2-1 door een goal van Jord Thijssen. “We liepen snel tegen de derde tegengoal op om door te drukken.” Het was Milano van der Cruijssen die de ieindstand op 3-1 bepaalde. Juliana eindigde de wedstrijd met zijn tienen omdat een tackle van invaller Kevin Bussemaker met rood bestraft werd. “We voetballen goed, maar we geven te gemakkelijk doelpunten weg. Het is even zuur, maar ik weet zeker dat we weer wedstrijden gaan winnen”, besluit Tom van Dalen.