Zwarteweg 85
6596AE
MILSBEEK
tel. 0485-516668

In klasse 4H herstelde Constantia zich van de mindere beurten in Milsbeek en tegen Achates. In Limburg boekte de de Wanroijnaren een 2-4 overwinning. Vitesse’08 deed goede zaken door Juliana Mill met 1-3 te kloppen. Onderin klopte VIOS’38 van trainer Martin Kaus Sambeek met 3-0.

Milsbeek drukt niet door
Promovendus DWSH’18 sleepte bij Milsbeek een punt uit het vuur. Dat mag de thuisploeg zichzelf aanrekenen. Dat vond ook Milsbeek-trainer Halil Toprak: “We speelden een ijzersterk eerste half uur en namen terecht de leiding via Roy Neijenhuis. We verzuimden het vervolgens te beslissen en daar profiteerde DWSH’18 van.” Het was Teun Jilessen die verrassend de 1-1 scoorde. Math van der Starten bracht de bezoekers uit een spaarzame kans op 1-2. Pas in de slotfase kwam Milsbeek terug via Pepe van Hoeve. Verder kwam het niet. “Jammer, want we verspelen hier toch twee punten”, aldus trainer Toprak. Die mening deelde Koen van Berlicum van DWSH niet. “Milsbeek was beter in het eerste deel maar na rust hebben we lang op voorsprong gestaan en ook verzuimd de derde goal te maken. Maar ik ben blij met de manier waarop het team gespeeld heeft in Milsbeek.”

Achates weer met tien naar eind

Het Ottersumse Achates slaagt er niet altijd in met een elftal de 90 minuten vol te maken. De roodwitten verloren ditmaal Pim Konings nadat hij tweemaal geel incasseerde. Ondanks een half uur numerieke minderheid hield Achates stand tegen SES Langenboom dat wel een paar keer de paal teisterde.
Het was dat via youngster Deen van der Stap na zes minuten de leiding nam. De gasten kwamen na rust op 1-1 via Niek Nooijen. Korte tijd later van Achates-speler Pim Konings weggestuurd. “We kregen kansen, maar scoorden niet meer, al stond de paal ook wel eens in de weg”, zegt SES-trainer Robert van Mierlo, “Er zat vandaag meer in.”

In Mill kende Vittesse’08 een belabberde start. In een duel in de achterste linie werd good old Niels Fleuren omvergetrokken zonder dat de scheidsrechter optrad. Daardoor kreeg Andy Veld vrije doorgang naar het Gennepse doel en opende de score. Vitesse’08 herstelde zich en kwam via Mitch Xhoffleer terug. Dezelfde Gennepenaar schoot Vitesse ook op 1-2. In de slotfase besliste Bjorn Hendriks de strijd: 1-3. Vitesse’08 klom door de winst dichter naar de top omdat de koplopers punten verspeelden. Juliana Mill wacht nog op de eerste punten.

VIOS’38 van de nul, Sambeek niet
Op sportpark D’n Urling boekte VIOS’38 de eerste winst van de competitie. De mannen van trainer Martin Kaus klopten de thuisploeg met 0-3. “We deden dat met overtuiging”, zegt de winnende trainer, “Al kwam Sambeek goed uit de startblokken. Wil raakten via Bart Jochijms echter de paal. Na de pauze waren we veruit de betere ploeg.” Dennis Jenniskens opende vijf mineten in de tweede helft de score. Twintig minuten later verdubbelde Sjors Janssen de marge. Invaller Jesse de Haas besliste de strijd met VIOS’ derde treffer.

Remise bij HBV – Achilles Reek
In Beers eindigde HBV – Achilles Reek in 2-2 en daar kon men in beide kampen mee leven. Niek van Lanen opende in de twaalfde minuut de score voor de thuisploeg. Rond het half uur kwamen de gasten na een ingestudeerde hoekschop langszij via Bob Verhees. De ploegen kabbelden na rust op een 1-1 eindstand af. Gijs van den Besselaar dacht daar anders over en schoot HBV in de slotfase van afstand op 2-1. In de allerlaatste minuut redde Bas Linders een punt voor Achilles toen hij scoorde uit een corner: 2-2.

Milano van der Cruijsen scoort drie keer
Constantia boekte een overwinning bij het nog ongeslagen MSH Maasduinen.  Het huiswerk dat trainer Osama Arrogi deed was het halve werk voor de Wanroijnaren die met 2-4 wonnen. Ik wist hoe zij speelden en daar hebben we ons op aangepast”, zegt Arrogi. Rens Franken opende de score voor Constantia. Milano van der Cruijsen schoot het kwartet vol. Maasduinen scoorde tussendoor tegen via Willem van der Maazen en Jesse Jaspers.