den Urling 30
5836AT
SAMBEEK
tel. 0485-574152

In klasse 4H eindigde de topper tussen Milsbeek en SES zoals deze begon: in 0-0. Vitesse’08 pakte na een aantal nederlagen weer de volle winst tegen MSH Maasduinen. HBV rekende af met VIOS’38 en won met 4-0. Onderin klopte Juliana Mill Achilles reek. De Millenaren staan voor het eerst in deze competitie boven de rode streep.

Kleine winst DWSH’18
In Sambeek boekte nummer drie DWSH een kleine overwinning op de rode lantaarndrager. Siem Lubach werd de matchwinner in de ploeg van trainer Kloen van Berlicum.

Dubbelblank in Milsbeek

Milsbeek, dat donderdag de eerste periodetitel veroverde door de 1-0 winst op Vitesse’08, nam het op tegen achtervolger SES uit Langenboom. De nummer een slaagde er niet in nummer twee op negen punten achterstand te zetten. De kloof blijft zes punten.
SES-trainer Robert van Mierlo vond het niveau van de topper niet goed. “Wel was het spannend. Het eerste deel was voor Milsbeek, daarna kwamen wij er beter in. Mijn mannen hebben hard geknokt. Ik denk dat de beide keepers een punt voor hun ploeg gepakt hebben.”

Achates klopt Constantia
Het Ottersumse Achates deed wat het moest doen om de degradatiezone te kunnen ontstijgen. Het klopte Constantia uit Wanroij met 2-1. Op sportpark De Niersvallei werd Constantia te laat wakker. Achates leidde tot al met 2-0 door doelpunten van Tren Weijers en Kai Bicentini. De aansluitingstreffer van Stijn van de Steeg hielp de gasten niet meer. “We waren nog dichtbij de gelijkmaker, en dat was volgens mij ook wel verdiend geweest”, vond trainer Osama Arrogi, die beseft dat zijn ploeg langzaam afzakt op de ranglijst. “Dit is niet de plaats waar we willen staan. We kunnen beter, maar het zit even niet mee.”

HBV klopt VIOS
In Beers pakte HBV een duidelijke overwinning tegen het oprukkende VIOS’38. De Beugenaren klopten door een reeks overwinningen aan bij de subtop, maar werden zondag een halt toe geroepen. Het werd 4-0 voor HBV. Kevin Hendriks, Moos Hendrix, Jeroen Bardoel en Niek van Lanen scoorden voor de Beersenaren.

Vitesse’08 kan nog winnen
Bjorn Hendriks werd met zijn doelpunt de matchwinner voor het Gennepse Vitesse’08. In de uitwedstrijd tegen MSH Maasduinen was zijn doelpunt van grote waarde. “We hebben eindelijk weer eens gewonnen. En dat doet goed. Het was zo’n wedstrijd waarin het eerste doelpunt beslissend kon zijn. Dat scoorde Bjorn voor ons, en dat hadden we nodig”, reageerde trainer Reinold Wiedemeijer.

Juliana op stoom
Juliana Mill heeft de smaak te pakken. Tegen subtopper Achilles Reek wist de ploeg van trainer Tom van Dalen met 3-1 te winnen. Het ontsteeg daarmee de direct degradatieplaatsen. De nieuwe klassering (tiende plaats) verplicht weliswaar het spelen van nacompetitie, maar indien de opgaande lijn voortzet eindigt de ploeg uit Mill hoger.
Tegen Achilles Reek opende Wessel Klomp de score na zeven minuten. De bezoekers uit Reek kwamen uit een vrije trap van Matthijs van de Steen op 1-1. Op slag van rust kwam Juliana weer aan de leiding door Andy Veld Na de thee was Achilles enkele keren dicht bij de gelijkmaker maar het had weinig geluk. Kort voor tijd viel de beslissing toen Stan Peters de eindstand op 3-1 bepaalde. Trainer Tom van Dalen: “Wij waren voor rust beter, en in de tweede helft had Achilles meer balbezit maar kreeg weinig kansen. Op het afstandsschot had onze keeper een prachtige reactie. Het was van ons een slechte wedstrijd aan de bal, maar de strijdlust was fantastisch. Het hoeft niet altijd mooi. We hebben uit de laatste zes wedstrijd drie overwinningen en drie gelijke spelen behaald.”
Achilles-trainer Jordy van Boxtel reageerde op de Millse feestvreugde. “De nederlaag was onnodig. Een gelijkspel was zeker mogelijk. Maar Juliana was blij met de punten, en laten we dat maar beschouwen als een compliment voor ons.”