Hoevensestraat 1
5446AK
WANROIJ
tel. 0485451744

Koploper Milsbeek had in Mill geen medelijden met Juliana dat de rode lantaarn blijft meetorsen. Achtervolger SES leed een zure nederlaag tegen HBV en VIOS’38 kwam na een onderbreking wegens een blessure van scheidsrechter Eickelmann beter uit de startblokken. Toch maakte Vitesse’08 en 0-2 achterstand ongedaan. DWSH’18 klom een plaatsje door de winst bij Constantia.

Van Berlicum tevreden over DWSH’18
DWSH’18 klopte Constantia in Wanroij met 0-2. De treffers waren van Wout Jans en Teun Jilesen. Trainer Koen van Berlicum was tevreden over dat resultaat, en meer nog over het spel van zijn team. “We kwamen goed uit de startblokken en hebben controle gehouden. Als we dit volhouden en doortrekken ben ik een tevreden man.”
Verliezend trainer Osama Arrogi zag dat zijn ploeg niet in staat was het spel om te zetten in veel kansen en goals. “Kort na de aftrap misten we er zo een, en dat hielp de tegenstander in het zadel. Jammer, want ons spel groeit echt wel, maar het wordt nu tijd dat we ons gaan belonen.” Wout Jans en Teun Jilesen waren de doelpuntenmakers.

‘Jongens tegen de mannen’
In Mill nam hekkensluiter Juliana het op tegen koploper Milsbeek. “Het was vandaag het voorbeeld van de jongens tegen de mannen”, sprak trainer Tom van Dalen van Juliana, “We hebben met 0-3 verloren, maar ik vind dat we tot lang meegedaan hebben.”
De gasten uit Milsbeek namen voor rust de leiding via Matthijs Tuil. Daar ging in de ogen van de Millse trainer een overtreding van Tuil aan vooraf. “Maar de scheidsrechter liet doorspelen en Tuil scoorde.” Juliana Mill gaf niet op. De jonge ploeg bood goed partij en had rond de tachtigste minuut op 1-1 kunnen komen. Twee kansen werden gemist waarna Milsbeek de strijd besliste. Matthijs Tuil maakte zijn faam waar en scoorde nog twee keer. “We krijgen steeds complimenten over ons spel en er is onbegrip over onze plaats op de ranglijst. Het is echter wel zo. Ik hoop dat we snel punten pakken”, aldus Van Dalen.

Scheidsrechter geblesseerd in Gennep
Op sportpark De Heijkuul lag de derby tussen Vitesse’08 en VIOS’38 uit Beugen na een half uur stil omdat scheidsrechter Ruben Eickelmann met een spierblessure naar de kant moest. De leidsman kon niet verder, en in allerijl werd een vervangende scheidsrechter gezocht. Clubscheidsrechter Fuad Drouiche wilde het duel wel overnemen en VIOS’38 stemde daarmee in. De beugenaren kwamen ook het beste uit de onderbreking. Camiel Smits schoot de gasten in zijn eentje naar een 0-2 voorsprong. Na de pauze kwam Vitesse’08 terug. Hafid Sarkouk scoorde de ‘anschlusstreffer’, Bjorn Hendriks zorgde voor de gelijkmaker. Keeper Centen voorkwam dat de Gennepenaren de volle winst pakten. “We hebben na DWSH’18 nu ook Vitesse’08 punten afgesnoept. Dat zijn toch ploegen uit de top 4”, zag trainer Martin Kaus tevreden.

Zuur verlies voor SES tegen HBV
In de achtervolging op koploper Milsbeek verspeelde SES drie punten. De Langenboomse ploeg verloor thuis met 1-2 van HBV. “Zuur’, van SES-trainer Robert van Mierlo, “Ik denk dat we gezien het wedstrijdbeeld en mogelijkheden meer verdiend hadden. De ploeg heeft er ook hard voor gewerkt.” Op De Kogelberg opende Kevin Kerstens de score namen HBV. Uit een strafschop schoot Han Rijkers SES langszij. Gijs van den Besselaar werd de matchwinner voor de Beersenaren.

Achilles Reek klopt tiental Sambeek
Achilles Reek speelde tegen Sambeek vijf kwartier met een mannetje meer en zegevierde met 2-0. De numerieke meerderheid ontstond nadat Sambeek-keeper Dennis van Well hands maakte en een rode kaart kreeg. Van Well had kort daarvoor al een keer gevist na een rake kopbal van Bart Vissers. Halverwege de tweede helft besliste Achilles de strijd. Wout Kuipers maakte er 2-0 van. Pas in blessuretijd kreeg Sambeek de eerste serieuze kans.