5428GT
VENHORST
tel. 0492-351772

Zondag 11 juni stond voor veel DWSH’ers met rood omcirkeld in de agenda’s. Dit was de dag dat er historie geschreven kon worden. Met ongeveer 350 tot 400 fans van DWSH’18 langs de lijn was het na de immense sfeeractie meteen duidelijk DWSH maar voor één ding ging en dat was promotie na de vierde klasse.

Meteen vanaf het begin werd Olympia Boys onder druk gezet en kwam de tegenstander uit Ommel niet van eigen helft. In de vijfde minuut was het al raak. Een corner werd slecht verwerkt en uiteindelijk kwam de bal bij Teun Jilesen die de bal binnen kon koppen. Vier minuten later was het al weer raak. Sven Kuijpers schoot, na een prima aanval, een bal hard binnen achter de keeper van Olympia Boys. In de 20e minuut is het al weer 3-0. Teun Jilesen komt naar binnen schiet, maar de bal wordt gered door de keeper. Als een echte spits staat daar Math van der Straaten om de afvallende bal binnen te koppen: 3-0. Net voor de drinkpauze rond de 23e minuut is het Olympia Boys die keeper Bram Schaap weten te passeren met een prima vrije trap; 3-1. Tot op dat moment een van de speldenprikjes van hen. Dit lijkt ook de ruststand te worden maar in de 45e minuut is het de buitenspelval van Olympia Boys die niet werkt. Job en Math van der Straaten gaan samen op de keeper af, waarbij Job de bal past naar broer Math die niet faalt en zo de ruststand bepaalt op 4-1.

Na rust veranderd er niks aan het spelbeeld. Olympia Boys loopt achteruit en maakt geen enkele indruk dat zij deze wedstrijd willen winnen. De sfeer langs de lijn is uitstekend bij de fans van DWSH’18 en het ene sfeerlied klinkt na het andere. Na een uur spelen komt DWSH op een 5-1 voorsprong. Een schitterende aanval eindigt met Sven Kuijpers alleen voor de goal. Na zijn fantastische seizoen weet je het al; goal! Dit doelpunt haalt alle twijfel weg. Dat DWSH scherp begon en bleef, bleek ook na een schitterende redding van Bram Schaap na een corner van Olympia Boys. Het slotakkoord was voor Siem Lubach. Na een mooie aanval over rechts, belandde de bal op zijn hoofd en hij kopte knap tegendraads binnen; 6-1.

Na het eindsignaal volgde een orkaan van vreugde en een veldbestorming. Spelers en trainers gingen op de schouders en werden de vaandeldragers van DWSH’18 gefeliciteerd en toegezongen. Promotie is een feit na een puik seizoen. Hopelijk volgend seizoen de derby’s tegen Juliana Mill en SES Langenboom! Iedereen bedankt voor jullie support vandaag. Op naar de vierde klasse! #SAMENVERDER