VIJF JAAR DWSH’18; TERUGBLIK #5: ‘VIERDE KLASSE, HERE WE COME!'

18 september 2023 9:00

Op zondag 24 september viert DWSH’18 op sportpark Het Breexsel zijn eerste lustrum. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten, de eerste thuiswedstrijd van DWSH’18 1 in de vierde klasse, muziek en natuurlijk de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

In deze vijfdelige serie nemen we jullie mee in de hoogtepunten van onze jonge maar bruisende vereniging. Verschillende aspecten zullen in deze serie centraal staan om terug te kijken op de eerste vijf jaren van DWSH’18. Vandaag het allerlaatste deel: ‘Vierde klasse, here we come!’

Na een uitstekend seizoen, met slechts vijf punten achter kampioen FC Uden, bereikte DWSH’18 de nummer twee van de competitie de nacompetitie. Zelf wist het zelfs éénmaal te winnen van de Udense ploeg. De enige verliespartij van de Udenaren dit seizoen. Al snel werd bekend dat de tegenstander komt uit de Brabants-Limburgse 5e klasse C; Olympia Boys uit Ommel.

Op zondag 11 juni 2023 wordt onder tropische omstandigheden op een volgepakt sportpark De Voskuilen in Venhorst de promotiewedstrijd gespeeld. Met ongeveer 350 tot 400 fans van DWSH’18 langs de lijn was het, na de immense sfeeractie, meteen duidelijk DWSH maar voor één ding ging en dat was promotie na de vierde klasse.

Meteen vanaf het begin werd Olympia Boys onder druk gezet en kwam de tegenstander uit Ommel niet van eigen helft. In de vijfde minuut was het al raak. Een corner werd slecht verwerkt en uiteindelijk kwam de bal bij Teun Jilesen die de bal binnen kon koppen. Vier minuten later was het al weer raak. Sven Kuijpers schoot, na een prima aanval, een bal hard binnen achter de keeper van Olympia Boys. In de 20e minuut is het al weer 3-0. Teun Jilesen komt naar binnen schiet, maar de bal wordt gered door de keeper. Als een echte spits staat daar Math van der Straaten om de afvallende bal binnen te koppen: 3-0. Net voor de drinkpauze is het Olympia Boys die Bram Schaap weten te passeren met een prima vrije trap; 3-1. Dit lijkt ook de ruststand te worden maar in de 45e minuut is het de buitenspelval van Olympia Boys die niet werkt. Job en Math van der Straaten gaan samen op de keeper af, waarbij Job de bal breed legt naar broer Math die niet faalt en zo de ruststand bepaalt op 4-1.
edstrijd willen winnen. De sfeer langs de lijn is uitstekend bij de fans van DWSH’18 en het ene sfeerlied klinkt na het andere. Na een uur spelen komt DWSH op een 5-1 voorsprong. Een schitterende aanval eindigt met Sven Kuijpers alleen voor de goal. Dit doelpunt haalt alle twijfels weg. Het slotakkoord was voor Siem Lubach. Na een mooie aanval over rechts, belandde de bal op zijn hoofd en hij kopte knap tegendraads binnen; 6-1.

Na het eindsignaal volgde een orkaan van vreugde en een veldbestorming. Spelers en trainers gingen op de schouders en werden de vaandeldragers van DWSH’18 gefeliciteerd en toegezongen. Promotie is een feit. Met aankomend seizoen de derby’s tegen Constantia, Juliana Mill en SES, maar ook ontmoetingen met HBV, VIOS’38 en Sambe
Na rust verandert er niks aan het spelbeeld. Olympia Boys loopt achteruit en maakt geen enkele indruk dat zij deze w