VIJF JAAR DWSH’18; TERUGBLIK #4: ‘Op de drempel van de vierde klasse.'

16 september 2023 11:30

Op zondag 24 september viert DWSH’18 op sportpark Het Breexsel zijn eerste lustrum. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten, de eerste thuiswedstrijd van DWSH’18 1 in de vierde klasse, muziek en natuurlijk de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

In deze vijfdelige serie nemen we jullie mee in de hoogtepunten van onze jonge maar bruisende vereniging. Verschillende aspecten zullen in deze serie centraal staan om terug te kijken op de eerste vijf jaren van DWSH’18. Vandaag het een-na-laatste deel: ‘Op de drempel van de vierde klasse’.

In het seizoen 2021-2022 maakte trainer Koen van Berlicum promotie bij DWSH’18. Vanuit het tweede elftal maakte hij de overstap naar het hoofdtrainersschap bij DWSH’18 H1. Samen met enkele jeugdspelers die overkomen zijn de doelen snel bepaald. Meedoen voor promotie naar de vierde klasse.

Daar waar kampioen HBV en runner-up MVC niet meer te achterhalen waren, hadden de blauw-zwarten het bereiken van het seizoenstoetje in eigen hand. Op een bomvol Sportpark De Binding wordt deelname aan de nacompetitie veilig gesteld door zakelijk met 1-0 te winnen van Elsendorp. Syb Daverveld schoot uit een vrije trap de enige goal van de middag binnen. Door deze overwinning wachtte een dubbele ontmoeting met vv Sambeek.

Tijdens de eerste finalewedstrijd op De Binding zijn de Sambekenaren sterker dan DWSH’18. De bezoekers scoren twee keer en de blauw-zwarten lijken op een 0-2 verliespartij af te stevenen. Een lastige opgave tegen het stugge Sambeek. Echter is het Rens Kuppen die met zijn laatste balcontact in zijn voetballoopbaan de hoop voor DWSH’18 levend houdt en de eindstand op een verdraagzamere 1-2 bepaald.

In de alles-of-niets-return-wedstrijd in Sambeek tapt de ploeg van Koen van Berlicum uit een ander vaatje en zijn het de bezoekers die het beste van het spel hebben. Doelpunten werden er voor rust niet gemaakt. Na rust kreeg DWSH’18 een penalty en Syb Daverveld faalde niet. Tien minuten later was het na een knappe kopbal van Sambeek weer gelijk. DWSH’18 moest nog minimaal één keer scoren of in ieder geval een verlenging af te dwingen. Na een voorzet van Maik de Bruin weet Teun Nooijen de bal binnen te werken en is de verlenging een feit. In deze verlenging krijgt Sambeek een grote kans maar is DWSH’18 het dichtst bij een doelpunt. Aanvoerder Tom Verheijen kopt de bal vijf minuten voor tijd knap op de paa

l maar helaas valt deze niet binnen.

DWSH’18 verdiende zeker meer, maar kreeg dit niet en zo moesten penalty’s bepalen wie er promoveerde naar de vierde klasse. Hoe deze penaltyserie afliep weten we allemaal. Van de vijf penalty’s werd er slechts één benut door een uitblinkende Sambeekse keeper. Sambeek was scherper en ging hierdoor knap een klasse omhoog.

Een domper op een geweldig seizoen, maar een domper die snel omgezet werd in nieuwe energie en motivatie om een jaar later te gaan voor hetzelfde: promotie. En of dat een seizoen later wel lukte? Dat weten we allemaal!