VIJF JAAR DWSH’18; TERUGBLIK #2: ‘De kampioenen van DWSH'18.'

8 september 2023 20:45

Op zondag 24 september viert DWSH’18 op sportpark Het Breexsel zijn eerste lustrum. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten, de eerste thuiswedstrijd van DWSH’18 1 in de vierde klasse, muziek en natuurlijk de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

In deze vijfdelige serie nemen we jullie mee in de hoogtepunten van onze jonge vereniging.
Verschillende aspecten zullen in deze serie centraal staan om terug te kijken op de eerste vijf jaren van DWSH’18. Vandaag deel 2: ‘De kampioenen van DWSH"18’.

Kampioenen bij de seniorenafdeling daar dromen we nog van maar gelukkig heeft onze jeugdafdeling in de eerste vijf jaar al enkele kampioenen afgeleverd. Mooie en memorabele mijlpalen die ons trots maken en waar we kort op terug kijken.

2018-2019: DWSH'18 JO17
Op zaterdag 18 mei 2019 stond voor de jongens van DWSH’18 JO17-1 een erg belangrijke wedstrijd op het programma. Zij speelden hun kampioenswedstrijd tegen Estria/GVV’57/SCV’58 JO17-2 (nu EGS'20) in Escharen.
Bij winst was de titel binnen, bij een gelijkspel wachtte er volgende week nog een kans op de titel te pakken. Onder grote belangstelling van vele supporters van de fusieclub werd er onder prima omstandigheden afgetrapt.

Na een 0-0 ruststand wist Jen Manders na vijf minuten de ban te breken; 0-1. Vijftien minuten voor tijd is het wederom Jen die de score verdubbeld. Vlak voor tijd maakt Salelew Siebers aan alle twijfel een einde en zet hij de 0-3 eindstand op het bord.

Onder leiding van onze huidige hoofdtrainer Koen van Berlicum, Math van de Straaten, Niek van de Steeg en Ruud Heurkens sleept onze JO17 de historische eerste titel van DWSH’18 binnen.

2018-2019: DWSH'18 JO19
Een week later, op 25 mei, is het de beurt aan het oudste jeugdteam van DWSH'18. Zij speelde een uitwedstrijd bij sv Milsbeek/Astrantia in Milsbeek. Bij een overwinning was de titel binnen, bij een ander resultaat was de JO19 afhankelijk van de andere uitslagen.

De ploeg van trainers Siem Lubach, Jesse Swartjes, Roy Hutting en Job van de Straaten keken na vier minuten al tegen een achterstand aan. Maar na twee dolle minuten was de achterstand al omgezet naar een 1-2 voorsprong door twee doelpunten van Wout Jans. Na de rust vliegt de JO19 uit de startblokken na een goede actie van Rick Willems kan Tjeu Henst binnenkoppen; 1-3. Het was Rick Willems die aan alle onzekerheid een einde maakte. Met twee doelpunten bepaalde hij de eindstand op 1-5 en werd DWSH'18 JO19 kampioen

2022-2023: DWSH'18 JO13-JM
14 januari 2023 zal voor de spelers en speelsters van DWSH'18 JO13-JM een memorabele dag zijn. Dit is de dag dat zij kampioen werden in het blauw-zwart. De kampioenswedstrijd tegen de nummer drie Heijen JO13 op het programma. Op een kletsnat en guur sportpark Het Breexsel had de thuisploeg genoeg aan een overwinning of gelijkspel. Zelfs bij verlies met één doelpunt verschil waren de blauw-zwarten kampioen.

Binnen tien minuten stond DWSH'18 met 1-0 voor door een doelpunt van Bastiaan Niks en met die stand werd er ook gerust. In de tweede helft scoorde de thuisploeg niet maar deden de gasten dat wel; 1-1. Echter hield de ploeg van Charles Hermens, Patrick Jansen, Stefan Roodbeen, Edwin van de Linden en Theo Vloet met hangen en wurgen stand maar kon na het laatste fluitsignaal het feestje gevierd worden.