[Kliksport] ‘DWSH kan de vierde klasse aan, maar je koopt niets voor potentie’ - sv DWSH'18

Sponsors

[Kliksport] ‘DWSH kan de vierde klasse aan, maar je koopt niets voor potentie’

3 maart 2023 19:30


WILBERTOORD | DWSH’18 beleeft een prima seizoen in de vijfde klasse E. De ploeg van trainer Koen van Berlicum staat tweede en ligt op schema voor deelname aan de nacompetitie. “We willen zo snel mogelijk naar de vierde klasse. Die ambitie is er, maar we moeten het nog wel halen”, stelt Van Berlicum.

Door Martijn Schwillens [Kliksport] 


Negen overwinningen in dertien wedstrijden en maar liefst vijftig doelpunten voor. Het zijn statistieken die overeenkomen met een titelkandidaat. Helaas voor DWSH’18 staat er deze jaargang geen maat op FC Uden, al verloren de Udenaren hun enige potje dit seizoen niet toevallig in Sint Hubert. “In een andere vijfde klasse hadden we wellicht bovenaan gestaan, maar de realiteit is nu eenmaal dat FC Uden in onze klasse zit. Dat maakt ook niet zoveel uit, want het gaat vooral hoe wij zelf presteren en op dat vlak mogen we niet klagen. In veel wedstrijden zijn we dominant en bij vlagen spelen we heel aanvallend en attractief voetbal”, vertelt de oefenmeester uit Wilbertoord.

Volgende stap
Juist de ontmoeting met de Udense koploper maakte voor Van Berlicum inzichtelijk hoeveel zijn ploeg dit seizoen is gegroeid. “Een jaar geleden waren we niet bij machte om een ploeg als HBV (kampioen, red.) te verslaan, laat staan dat we heel hoog op het veld druk durfden te zetten. Juist die wedstrijd tegen FC Uden maakte duidelijk dat onze manier van spelen tot mooie resultaten kan leiden.”
Het is volgens Van Berlicum van belang dat zijn ploeg (’enkele zeer jonge jongens en wat ervaren krachten, maar vooral een selectie die nog jaren meekan’) ook de laatste stap in de ontwikkeling maakt. “Wat je traint doordeweeks, wil je terugzien in de wedstrijden op zondag. Tijdens goede wedstrijden zie ik veel terug, maar sommige wedstrijden zijn we nog niet stabiel genoeg en te onrustig aan de bal. Dat komt ook het resultaat niet altijd ten goede, al zie ik dat wel dat wij nu er beter mee overweg kunnen als een tegenstander alleen maar de lange bal wil hanteren en de bus parkeert”, zegt de 38-jarige coach. “Ik durf met een gerust hart te stellen dat onze selectie prima mee zou kunnen draaien in de vierde klasse. Daar horen wij ook gewoon thuis, maar je hebt nooit de garantie dat het dit keer wel via de nacompetitie gaat lukken. We kopen helaas niks voor potentie!”In veel wedstrijden zijn we dominant en bij vlagen spelen we heel aanvallend en attractief voetbal

Mentaal sterk
Afgelopen voorjaar liep DWSH’18 in extremis promotie mis door na strafschoppen van Sambeek te verliezen in de nacompetitiefinale. “Zo’n beslissingswedstrijd is voor het teamproces net zo leerzaam geweest als drie maanden training”, weet Van Berlicum. “Wij hebben de frustratie over het mislopen van promotie goed nabesproken en er daarna een streep onder gezet. Dat we er meteen in de zomer weer stonden, is een mooi bewijs van hoe mentaal sterk deze groep is.”

Op bezoek bij OKSV
DWSH’18 vervolgt zondag 5 maart de competitie met een uitwedstrijd tegen slotlicht OKSV. “We winnen tegen de bovenste ploegen en knoeien punten tegen teams als Keldonk en Boerdonk. Als we tegen zulke ploegen zouden spelen zoals tegen FC Uden, dan hadden we meegedaan om de titel. Het is aan ons om het spelletje dat we willen spelen ook op de mat leggen tegen OKSV.”

IMG_1278.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!