Veerkrachtig DWSH’18 redt in blessuretijd één punt

Datum

27 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een week na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd ging DWSH’18 op bezoek bij VCA in Sint Agatha. Vorig jaar eindigden de bezoekers boven VCA maar werd er wel op Het Breexsel onnodig verloren. Een mooie aangelegenheid om de eerste driepunter bij te schrijven. Helaas trad DWSH’18 vandaag nog steeds aan zonder een aantal sterkhouders.

Na een aantal duels slap te zijn begonnen was de start van DWSH’18 deze wedstrijd vele malen beter. DWSH’18 had het veldoverwicht en kreeg de meeste kansen. Zo waren er kansen van Job van der Straaten, Rody van Abel en Sjors Janssen. Ook een prachtig schot van Hugo Thelosen trof geen doel. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan geldt de oude voetbalwet; er wordt gescoord aan de andere kant. En dat gebeurde een minuut voor rust. De zoveelste diepe bal wordt diep gegeven en wordt binnen gewerkt achter keeper Geert Janssen; 1-0. Dit was ook direct de ruststand.

In de tweede helft stelde DWSH’18 direct orde op zaken. Binnen vijf minuten hadden de bezoekers de gelijkmaker te pakken. Een knappe individuele actie van Sjors over links zette Rody vrij voor de goal en hij faalde niet, 1-1. Hierna liep VCA, met hun lange-ballen-tactiek, weg bij DWSH’18. Een een-op-een-situatie met keeper Geert en een knappe individuele actie zette de geelhemden op een 3-1 voorsprong. Dit met nog maar tien minuten op de klok. DWSH’18 gaf niet op en vier minuten later zorgde Rody met een voorzet bij de tweede paal dat Sjors kon binnentikken. Nu had DWSH’18 nog zes minuten zuivere speeltijd plus de blessuretijd. De fusieclub bleef drukken en bleef gaan voor het zuur verdiende punt. En dat punt kwam er ook. Een vrije trap van Teun Nooijen belandde op het hoofd van Job, die met een bekeken kopbal Sjors in stelling bracht om wederom bij de tweede paal de bal tegen het net te knallen. In de schermutselingen na de gelijkmaker ontving een speler van VCA nog een rode kaart.

De strijdlustige bezoekers sleepte zodoende nog een punt uit het vuur, maar gezien het spelbeeld was er maar een ploeg die de drie punten verdiende; DWSH’18. Volgend weekend is de ploeg van John van Geenen vrij door een ongelijk aantal teams in deze klasse.