Sponsors

DWSH’18 verliest ongeslagen status tegen effectief GVV’57

GVV'57 1

3 - 2

sv DWSH'18 1 (zon)

Competitie

5e klasse F

Datum

24 november 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark De Vlasakker
Artillerieweg 1
5403PB
UDEN
tel. 0413-261713

Na de 9-0 overwinning op Menos stond er vandaag een tegenstander van een heel ander formaat tegenover DWSH’18. Kampioenskandidaat GVV’57 begon het seizoen matig, maar is inmiddels bezig aan een indrukkende reeks.  Voorafgaand aan deze topper bivakkeerde de Graafse ploeg op de vierde plek. Kortom een pitte opgave voor DWSH’18. Met slechts een wisseling in de basisopstelling werd er om half 3 afgetrapt op sportpark De Bikkelkamp in Grave.

 

Het initiatief lag in de beginfase bij de thuisploeg. Dit resulteerde na vijf minuten al in een grote kans. Geert Janssen redde echter knap in de een-op-een situatie. Een minuut later was het echter wel raak.  De aanvaller bracht de bal onhoudbaar achter Geert. DWSH’18 reageerde direct met een grote kans van Camiel van Geenen. Zijn inzet ging echter voorlangs. In de 23e minuut werd een persoonlijk foutje van Tom Verheijen afgestraft en verdubbelde GVV’57 de voorsprong. Zes minuten later verkleinde de bezoekers de achterstand na een mooie aanval. Een voorzet van Job van de Straaten belandde vrij voor de goal. Camiel wist dit buitenkansje te verzilveren en zorgde voor een 2-1 tussenstand. Op het moment dat DWSH’18 dacht de rust te bereiken met een minimale achterstand kwam een aanvaller van GVV’57 vrij voor Geert. Met een stijlvol wippertje verschalkte hij Geert en keken de blauw-zwarten net voor rust tegen een onnodige grotere achterstand aan; 3-1.

 

Na rust was het DWSH’18 dat het spel bepaalde. GVV’57 groef zich in en kwam er alleen uit via spaarzame diepe ballen. In de zeventigste minuut wisten de bezoekers de achterstand weer te verkleinen. Het was de Graafse aanvoerder die de bal in de kluts via zijn lichaam in zijn eigen doel zag belandden. Een rommelig doelpunt maar wel het signaal voor DWSH’18 om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Een regen van kansen volgde. Een schot van Job en een kopbal van Siem Lubach troffen geen doel. Ook Tom kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn foutje uit de eerste helft te herstellen, maar zijn kopbal belandde helaas niet achter de keeper van GVV’57.

 

Gezien het spelbeeld in de tweede helft en de vele kansen die DWSH’18 kreeg, was een gelijkspel zeker verdiend geweest. Echter wist de Graafse ploeg met veel pijn en moeite de drie punten op eigen veld te houden. Door de eerste nederlaag van het seizoen zakt DWSH’18 twee plekjes op de ranglijst naar plek vier. Volgende week ontmoet onze fusieclub op Het Breexsel de nieuwe koploper Resia uit Wellerlooi. Zij wonnen vandaag  met 2-0 van Leunen. Hopelijk kunnen we veel supporters langs de lijn begroeten in de tweede topper op een rij.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!