Datum

15 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na drie toppers met één puntje stond vandaag voor de fusieclub de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Thuis ontving DWSH’18 het jeugdige VCA uit Sint Agatha op bezoek. Om het kalenderjaar positief af te sluiten met een positief gevoel. Op een winderig sportpark Het Breexsel werd om 14:00 uur afgetrapt met als enige wissel Syb Daverveld voor de geblesseerde Job van de Straaten.

In de 18e minuut was er pas de eerste echte kans voor DWSH’18. Echter miste het schot van Camiel van Geenen kracht om een verschil op het scorebord te krijgen. Daarvoor schreeuwde de bezoekers twee keer tevergeefs om een penalty, maar kregen ze deze niet. DWSH’18 bleef het spel maken zonder echt gevaarlijk te worden. Tot in de 23e minuut. Een vrije trap van Syb Daverveld komt terecht voor de voeten van Siem Lubach en hij twijfelt niet en schiet DWSH’18 na een 1-0 voorsprong. Een kleine tien minuten later is het weer gelijk. Een diepe bal valt tussen de verdediging van de thuisploeg, waardoor de snelle spits van VCA er vandoor kan en knap de bal achter keeper Geert Janssen schiet; 1-1. Ondanks het betere van het spel in de eerste helft krijgt DWSH’18 ook een tweede tegentreffer te verwerken. Twee minuten voor rust wordt het afstandsschot nog knap gekeerd door Geert maar in de rebound is hij kansloos. Zo gaan de bezoekers effectief met hun kansen om en nemen zijn de 1-2 voorsprong mee de rust in.

In de tweede helft speelde de ploeg van John van Geenen met de wind mee richting het doel van VCA. Echter gaf dit in de beginfase geen voordeel, want het was VCA dat zelfs op een 1-3 voorsprong kwam. Drie kansen resulteren in drie tegengoals en een 1-3 tussenstand. Het spel van de thuisploeg was na deze tegentreffer erg matig en profiteren van de wind kon DWSH’18 ook niet. Tien minuten voor tijd is er de aansluitingstreffer van Rody van Abel. Zijn schot lijkt houdbaar maar valt binnen achter de keeper van VCA: 2-3. DWSH’18 blijft drukken maar tot de gelijkmaker komt de fusieclub niet.

Zo eindigt een prima eerste seizoenshelft met een fikse kater want tot vier wedstrijden geleden had DWSH’18 nog niet verloren. Maar met drie nederlagen en een gelijkspel hebben de blauw-zwarten een pas op de plaats moeten maken. Na de winterstop hervat DWSH’18 de competitie met een uitwedstrijd bij Holthees. Hopende dat 2020 een goede competitiestart mag brengen.