1 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een koude 1 december speelde DWSH’18 de tweede topper op een rij. Dit keer tegen de nieuwe koploper Resia’42 uit Wellerlooi. Door puntverlies van Merselo werden zij de nieuwe lijstaanvoerder.

De thuisploeg kreeg vorige wedstrijd te weinig tegen GVV’57 en was vandaag gebrand op een positief resultaat. Wederom was deze week de linksback weer anders maar voor de rest speelden de bekende namen.

In de beginfase tastten beide teams elkaar af. Pas in de dertiende minuut viel de eerste kans te noteren en dat was meteen een grote mogelijkheid. Via een diepe bal kwam Maik de Bruin een-op-een-situatie met de Limburgse keeper. Echter kreeg hij de bal niet tegen de touwen. Ruim twintig minuten later is het wel raak. Bij de eerste kans die Resia’42 krijgt is het direct raak; 0-1. De thuisploeg lijkt van slag want vijf minuten later, vijf minuten voor rust, is het weer raak. De aanvaller van Resia komt oog-in-oog te staan met keeper Geert Janssen en hij faalt niet. Een ferme tik zo net voor rust. Voor een tweede week op rij keken de blauw-zwarten in de rust tegen een achterstand van twee doelpunten aan.

Vorige week lukte het DWSH’18 om een betere tweede helft te spelen. De opdracht was nu simpel. Minimaal twee keer scoren en geen doelpunt meer tegen krijgen voor in ieder geval een gelijk spel. DWSH’18 schoot in ieder geval uit de startblokken want na vijf minuten was het al raak. Een voorzet van Maik kwam terecht bij Camiel van Geenen die de aansluitingstreffer hard binnen schoot. DWSH’18 bleef drukken en op het uur spelen was het weer gelijk. Na een schitterende individuele actie scoort Camiel zijn tweede van de middag en heeft DWSH’18 de 0-2 achterstand goed gemaakt. De thuisploeg heeft nu nog dertig minuten om de winnende treffer te forceren. De koploper kan alleen tegenhouden en komen niet meer aan voetballen toe. Net als in Grave vorige week, is er deze keer weer een regen van kansen. Zo kiest onder andere Job van der Straaten ervoor om de bal af te leggen in plaats van zelf te schieten. De bezoekers komen er nog één keer uit maar Geert houdt de tweede helft zijn goal schoon. Zo komt DWSH een doelpunt te kort voor de overwinning en eindigt de topper in 2-2.

Ondanks het veldoverwicht en de kansen in de tweede helft slaagt DWSH’18 koploper Resia’42 niet op de knieën te krijgen. Het meer dan terechte punt is daarmee slechts een kleine beloning voor de inzet, kansen en aanvalsdrang van de blauw-zwarten. Volgende week gaat de fusieclub op bezoek bij de nieuwe koploper Merselo en staat er dus een nieuwe topper op het programma. Na een verliespartij, het gelijke spel van vandaag snakt DWSH’18 naar een overwinning tegen een hooggeplaatst team. Want de subtopteams hebben de achterstand weer verder verkleint. Volgende week zondag wordt er om 14:00 uur afgetrapt in Merselo.