[Kliksport] 4H: Koplopers morsen punten, DWSH’18 sluit aan - sv DWSH'18

Sponsors

[Kliksport] 4H: Koplopers morsen punten, DWSH’18 sluit aan

sv DWSH'18 1 (zon)

4 - 1

Sambeek 1 (zon)

Competitie

4e klasse H

Datum

8 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

N.J. van Dorst

Accommodatie

Sportpark De Binding
Verbindingsweg 40
5455GP
WILBERTOORD
tel. 0485-478663

 

In 4H is er na drie speelronden geen ploeg zonder puntenverlies. Het tot zondag leidende trio speelde gelijk en kreeg gezelschap van promovendus DWSH’18. Onderin wachten daarentegen nog twee ploegen op de eerste punten.

DWSH’18 klopt Sambeek
Nieuwkomer DWSH’18 is na drie ronden nog ongeslagen. De mannen van trainer Koen van Berlicum klopten Sambeek met 4-1. Siem Lubach en Syb Daverveld zetten de thuisploeg in Sint Hubert op 2-0. DWSH’18 verzuimde daarna de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gaf Sambeek moed. De ploeg van trainer Lars Nabbe kwam een kwartier voor tijd terug tot 2-1 na een eigen doelpunt waar Sambekenaar Tim Derks ook een aandeel had. Verder kwamen de bezoekers niet. Siem Lubach en Teun Jilisen bezorgden de thuisploeg een ruime overwinning.
“Ik ben blij dat we nu al de punten pakken, maar het doet ook goed om te zien dat we er iets van willen maken. Ik ben er trots op hoe we het tot nu toe doen”, zegt Koen van Berlicum. Zijn Sambeekse collega Lars Nabbe verkeert met zijn ploeg op de gedeelde laatste plaats. Zorgen baart dat Nabbe niet. “De resultaten zijn er nog niet, maar over het spel ben ik tevreden. Het gaat wekelijks beter en er zijn ook verbeterpunten”, zegt de trainer van het team dat nog te wisselvallig is. “We moeten leren ons langer te concentreren.”

HBV wint na slechte start

In Beugen kende VIOS’38 een droomstart tegen HBV uit Beers. De eerste de beste hoekschop van Lars Bindels werd door Beugenaar Sjors Janssen binnen een minuut raak gekopt. De voorsprong hield een klein half uur stand tot dat de Beerse invaller Niek van Lanen (hij verving de geblesseerde Hans van Houtum) de gelijkmaker achter keeper Dani Centen prikte. Na de pauze gaf HBV geen kansen meer weg. In het laatste kwart was Kevin Kersten twee keer succesvol voor de bezoekers uit Beers die met een 1-3 winst naar huis gingen. “Het spel is nog steeds niet zoals we dat gewend zijn, maar we pakken wel de punten”, aldus winnend coach Luciën Roeffen. Lichtpunt aan Beugense zijde was de comeback van Lars Bindels die na een lang herstel weer 35 minuten meespeelde.

Remise op De Kogelberg
In Langenboom stonden de koplopers SES en Milsbeek tegenover elkaar. Op de Kogelberg werd het 1-1. Met die uitslag deed Milsbeek zich in de tweede helft tekort. “Voor rust waren we aan elkaar gewaagd”, zegt trainer Milsbeek-trainer Halil Toprak, “Na rust waren we meer in de aanval maar we scoorden niet. Door een fout van de centrale verdediger profiteerde SES en kwam op 1-0 (Han Rijkers in de 78e minuut). Dat was niet terecht, maar gelukkig kwamen we korte tijd later op 1-1. Nick Derksen scoorde van afstand in de 82e minuut.”

Juliana Mill nog puntloos
De stand geeft na drie speelronden een vreemde aanblik. Juliana Mill heeft nul uit drie en bezet een degradatieplaats. Voor trainer Tom van Dalen is dat goed uit te leggen. “We zijn een ploeg in opbouw. Er zijn acht ervaren jongens gestopt waarvan er vijf een basisplaats hadden. We doen het nu met jonge jongens die ook kunnen voetballen. En dat laten we ook zien. Het vertrouwen is er nog niet. Een kleine tegenslag brengt ons van slag.” Dat gebeurde zondagmiddag ook in Reek waar Bas Linders’ schot er volgens Van Dalen wat gelukkig in rolde. Bij Juliana gingen de koppen naar beneden. Gastheer Achilles Reek kreeg juist vleugels. Luuk Janssen bepaalde de eindstand op 2-0. “Dit is een mooie revanche voor de nederlaag van vorige week. We waren weer een team en we waren na rust de bovenliggende partij”, vond Achilles-trainer Jordy van Boxtel.

Constantia laat Achates terugkomen
In eigen huis kwam Contantia goed voor de dag tegen het nog puntloze Achates. Een goede eerste helft en twee vlot op elkaar volgende doelpunten van Giel Franken en Huug Hendriks leverden de Wanroijnaren een mooie 2-0 voorsprong op. Achates tapte na de rust uit een ander vaatje en kwam via Bob Bindels terug. Een schot van Bas Thijssen bracht de Ottersummers langszij. Constantia herstelde zich maar het scoorde niet meer. “We startten goed en scoorden. Na rust lietten we Achates terugkomen. Dat is wat onze ploeg nog moet leren. Na de frisse start moeten we het niveau vast houden. Maar ik ben er van overtuigd dat we die stappen nog zetten”, reageert trainer Osmane Arrogi.

Vitesse’08 even verlost van derby’s
De wedstrijd tegen MSH Maasduinen was ondanks het thuisvoordeel de derde derby in drie speelronden voor Vitesse’08. “Ik ben blij dat er even geen derby meer op het programma staat”, zegt trainer Reinold Wiedemeier. “We speelden niet best vandaag, maar de uitslag is terecht. Er waren hier twee ploegen aan het werk die wel willen en kunnen voetballen.”
De derby op De Heijkuul eindigde in een 1-1 remise. Na dubbelblanke ruststand was het Lennart Beltjens die MSH Maasduinen aan de leiding bracht. Vitesse drukte maar kwam op curieuze wijze langszij. Een indraaiende bal werd door keeper Van Ginkel half verwerkt waarna het leer in de doelmond bleef hangen. Verdediger Buddiger wilde oprumen maar raakte de onderkant van de lat. De instormende Jelle van Bergen zorgde er voor dat de bal toch nog over de doellijn ging: 1-1.

Uitslagen
VIOS’38 – HBV 1-3
DWSH’18 – Sambeek 4-1
SES Langenboom – Milsbeek 1-1
Vitesse’08 – MSH Maasduinen 1-1
Constantia – Achates 2-2
Achilles Reek – Juliana Mill 2-0

Stand
1. MSH Maasduinen 3-7
2. Milsbeek 3-7
3. DWSH’18 3-7
4. SES Langenboom 3-7
5. HBV Beers 3-6
6. Achilles Reek 3-6
7. Constantia 3-4
8. Vitesse’08 3-4
9. Achates 3-1
10. VIOS’38 3-1
11. Juliana Mill 3-0
12. Sambeek 3-0

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!