[Kliksport] 4H: Milsbeek verplettert HBV, Sambeek grijpt eerste winst - sv DWSH'18

Sponsors

[Kliksport] 4H: Milsbeek verplettert HBV, Sambeek grijpt eerste winst

sv DWSH'18 1 (zon)

1 - 1

Juliana Mill 1 (zon)

Competitie

4e klasse H

Datum

12 november 2023 14:30

Scheidsrechter

W.L.E. Beijer

Accommodatie

Sportpark De Binding
Verbindingsweg 40
5455GP
WILBERTOORD
tel. 0485-478663

In klasse 4H baarde koploper Milsbeek opzien door het Beerse HBV met grote cijfers te verslaan. Op het sportpark aan de Zwarteweg won de roodzwarte formatie met 9-0. Nummer twee SES bleef in het juiste spoor door Achilles Reek te verslaan. Onderin pakte Sambeek de eerste overwinning. Juliana kwam door het gelijke spel tegen DWSH’18 van de hatelijke ‘nul’.


Derby onbeslist
De derby tussen fusieclub DWSH’18 en Juliana Mill kreeg geen winnaar. Het werd 1-1. Toch was een reden voor een bescheiden feestje in het Millse kamp. Het behaalde punt was Juliana’s eerste in
zeven wedstrijden. Gijs Thoonen bracht Juliana na een klein kwartier op voorsprong. Die in blsuretijd van de eerste helft (45+8) was het Tom Verheijen die er 1-1 van maakte. Na de pauze werd niet meer gescoord, ondanks drie grote kansen voor DWSH'18.

SES blijft in spoor koploper
Op de Kogelberg in Langenboom wist SES met 2-1 van Achilles Reek te winnen. Dat ging niet zonder slag of stoot. De scheidsrechter speelde volgens ooggetuigen een rol in het spelverloop. De man in het zwart was in de ogen van Achilles-trainer Jordy van Boxtel de boosdoener. “Een van onze spelers ging alleen op de SES-keeper af, maar de scheidsrechter floot af wegens vermeend buitenspel. Zelf hun grensrechter vlagde niet. Later negeerde hij een vlagsignaal van onze grensrechter en kon SES wel scoren in buitenspelpositie. Tegen het einde onthield het ons twee strafschoppen. Deze man voerde een oma man comedy show op.”
Trainer Robert van Mierlo vond de overwinning van SES verdiend. “Voor de rust gaven we weinig weg, in de tweede helft waren we in het begin slordig en herstelden we. Na de 2-0 vergaten we de wedstrijd in het slot te gooien.” Voor SES scoorden Sijbe van Huiseling en Han Rijkers. Bas Linders scoorde tegen voor de gasten.

Sambeek verlaat laatste plaats
Feest op sportpark D’n Urling in Sambeek. De thuisploeg versloeg het kwakkelende Achates met 2-1 en deed de rode lantaarn over aan Juliana Mill. Ottersummer Yannick Schouten opende de score in de 49e minuut. Lang duurde de vreugde niet want Mark Smits maakte er 1-1 van. Achates slaagde er niet meer in Sambeek op de knieën te krijgen. Andersom lukte het Sambeek wel. Op de valreep bezorgde Roan Leenders de blauwen de volle winst. Met de multifunctionele teamplayer Dennis van Well in het doel zwichtte Sambeek niet meer. “Eindelijk hebben we de eerste drie punten gepakt. We pakten het na de achterstand goed op”, glunderde trainer Lars Nabbe.

Milsbeek pakt uit
“Dit was een wanvertoning. We moeten ons diep schamen. We zijn hier compleet weggespeeld.” De reactie van HBV-trainer Luciën Roeffen op de 9-0 nederlaag tegen Milsbeek was kort maar duidelijk. Waar in Beers’ opzicht alles fout liep, had thuisploeg Milsbeek de wind twee keer drie kwartier in de zeilen. “We hebben gedomineerd en zijn effectief met de kansen omgesprongen”, vertelde winnend coach Halil Toprak, “Dat was ons eerder niet gelukt. Deze overwinning is het loon voor de trainingsarbeid. We staan elke training met veertien tot achttien jongens uit de eerste selectie op het veld.”
Tegen HBV scoorde Matthijs Tuil in de eerste helft een loepzuivere hattrick. Wahid Rashidi nam na rust ook drie treffers voor zijn rekening. Tussendoor scoorden Roy Neijenhuis, Nick Derksen en Niels Theunissen (strafschop) nog elk een keer. “Dit was echt een teamprestatie. Iedereen had zijn bijdrage. Matti Scholten bereide wel vijf goals voor en onze keeper Justin Sillessen pakte in de laatste minuut nog een bal klemvast uit de hoek. Het geeft aan dat we gebrand waren op de winst.”

Vitesse’08 klopt Constantia
In Wanroij verscheen Vitesse’08 voor het eerst deze competitie compleet aan de aftrap; met Jelle van Tienen, Hafid Sarkouk en Jimmy Brons en dat was te merken. De ploeg uit Gennep won met 0-4. Wanroijnaar Jeroen van de Ven hielp Vitesse op weg door ongelukkig zijn eigen keeper te passeren. Hafid Sarkouk maakte er 0-2 van. Jelle van Tienen en Daan Rutten schoten het kwartet vol. “De uitslag wekt de indruk dat we kansloos waren, maar dat was niet zo. Wij misten aanvankelijk kansen, maar we waren niet scherp genoeg om het Vitesse lastig te maken. We waren niet scherp. Ik miste de juiste mindset”, vond Constantia-trainer Osama Arrogi, “Vitesse was wel de eerste tegenstander met veel kwaliteit.”

Uitslagen
Sambeek – Achates 2-1
DWSH’18 – Juliana Mill 1-1
SES – Achilles Reek 2-1
Milsbeek – HBV 9-0
Constantia – Viitesse’08 0-4
VIOS’38 – MSH Maasduinen afgelast

Stand
1. Milsbeek 7-17
2. SES 6-14
3. Constantia 7-13
4. DWSH’18 7-13
5. Vitesse’08 6-10
6. HBV 6-10
7.Achilles Reek 7-10
8. MSH Maasduinen 5-8
9. VIOS’38 6-5
10. Achates 7-3
11. Sambeek 7-3
12 Juliana Mill 7-1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!