Blaarpeelweg 18
5764PP
DE RIPS
tel. 0493-599413

FC Uden is ook na de winterstop de te kloppen tegenstander. WHV ontving de koploper vandaag en verweerde zich kranig. In de tweede helft maakt de Udenaren het verschil en wonnen met 1-4.  Ook DWSH ‘18 won met 1-4 bij Fiducia en blijft de naaste belager van FC Uden. Keldonk nam revanche voor de nederlaag in de 1e competitieronde tegen Boerdonk en won op de eigen Koulberg met 3-1.

DWSH ‘18  verslaat Fiducia in laatste half uur
Op bezoek bij Fiducia had DWSH ‘18 aanvankelijk moeite met het spel van de tegenstander die veel de lange bal hanteerde. Toch viel de 0-1 via een doelpunt van Job van der Straaten die van net buiten het 16 meter gebied binnenschoot. Na rust kwam Fiducia langszij via een vrije trap. Het tempo ging wat omhoog en hierdoor kwam DWSH ‘18 beter in haar spel. In de 62e minuut kon Job van der Straaten zijn broer Math wegsturen en deze scoorde beheerst de 1-2. In de 69e minuut sneed Math van der Straaten door de defensie van Fiducia en kon hij Teun Jilesen in staat stellen om 1-3 aan te tekenen. Ook aanvoerder Tom Verheijen pikte een doelpunt mee door 10 minuten voor tijd van dichtbij een voorzet van Teun Jilesen binnen te koppen: 1-4.

Keldonk wint de burenruzie tegen Boerdonk
Keldonk was nog vrij kansloos bij de voorgaande wedstrijd tussen beide kemphanen. Ook vandaag was Boerdonk de 1e helft de iets betere ploeg, maar volgend coach Strouken werden teveel kansen om zeep geholpen. Keldonk had aan één mogelijkheid genoeg om de score te openen: Al na 10 minuten kopte Mark van Haandel de 1-0 binnen uit een corner van Duane Villanueva. Diezelfde Van Haandel moest helaas vlak voor rust de strijd staken na een ongelukkige botsing met een Boerdonk speler. Na rust werd het 1-1 door Jordy Neuteboom die een onzorgvuldigheid bij Keldonk afstrafte. Keldonk kwam beter in de wedstrijd en in de 58e minuut werd het 2-1 door Rene van den Akker die goed reageerde op een doorkopbal van Roy van der Heijden. De beslissing viel in de 70e minuut toen Syb Sigmans werd gevloerd in de 16 en Keldonk een penalty kreeg. Duane Villanueva voltrok het vonnis: 3-1. Keldonk revancheerde zich voor de uitwedstrijd en heeft een mooie 5e plaats als beloning.

Odiliapeel ziet Elsendorp dichterbij komen
In een rommelig duel in Elsendorp verloor Odiliapeel met 1-0. Het doelpunt viel in de 43e minuut en door deze winst ziet Odiliapeel dat Elsendorp tot op 1 punt genaderd is. In de tweede helft dacht Odiliapeel nog wel de 1-1 te scoren. In een scrimmage in de 16 werd de bal tegen de touwen geschoten. Iedereen dacht aan de 1-1 maar de scheidsrechter had een handsbal gezien waardoor de treffer werd geannuleerd en Odiliapeel met nul punten huiswaarts kon.

OKSV blijft hekkensluiter
OKSV kreeg Nederwetten op bezoek. Beide ploegen staan onderin maar Nederwetten toonde zich vandaag de sterkste. Met een 0-2 ruststand namen zij al een voorschot op de winst. Perr Hidding en David Megend scoorden nog wel in de tweede helft, maar ook Nederwetten maakte er nog twee waardoor er na 90 minuten een 2-4 eindstand op het bord stond.

WHV niet opgewassen tegen FC Uden; Hattrick voor Van Schadewijk
Voor FC Uden was het weer even wennen. Het matige veld en de stevige wind in Loosbroek maakten dat de eerste helft stroefjes was. Tim van Schadewijk tekende voor de 0-1 maar WHV kreeg direct hierna een penalty te nemen en maakte weer gelijk. Na rust had FC Uden geen kind meer aan WHV en via nog 2 maal Tim van Schadewijk en een benutte penalty door Wesley Vogels werd de 11e driepunter een feit. “De motor is weer gestart en zal hopelijk soepel richting de titel lopen” aldus FC Uden trainer Jeroen van Kampen.

VCO verliest terecht in Olland
Op bezoek bij SV Olland had VCO de eerste helft het zwaar. Twee keer stond de lat een voorsprong voor Olland in de weg. Bijna werd de rust met 0-0 gehaald. Bijna, want op slag van rust kwam Olland wat gelukkig aan de 1-0 doordat een voorzet, gedragen door de wind bij de tweede paal pardoes binnen viel. In de tweede helft probeerde VCO het wel maar de Ollandse defensie was niet te passeren vandaag.