Verbindingsweg 40
5455GP
WILBERTOORD
tel. 0485-478663

Koploper FC Uden was genadeloos tegen VCO. Na een kwartier was het al 4-0. De ongelijke strijd stopte bij een 8-1 eindresultaat. DWSH ‘18 wist thuis eenvoudig SV Olland met 3-0 te verslaan. Opmerkelijk was dat OKSV na een half jaar zonder winstpartij nu thuis Keldonk klopte met 3-1.

DWSH ‘18 heeft het een helft lastig tegen SV Olland
DWSH ‘18 speelde uit bij SV Olland nog met 3-3 gelijk. Vandaag op “De Binding” in Wilbertoord was DWSH ‘18 geconcentreerd in het verdedigen en kon het de gevaarlijke Olland aanvallers uitschakelen. In minuut 15 ging Sven Kuijpers achter een diepe bal aan. Het druk zetten resulteerde er in dat de bal bij Math van der Straaten terecht kwam en zijn diagonaal schot ging binnen: 1-0. De eerste helft was het spel gelijkwaardig, maar de voorsprong nam DWSH ‘18 mee naar de thee. In de tweede helft had DWSH ‘18 het makkelijker, zeker toen de 2-0 viel. Math van der Straaten legde goed af voor Teun Jilessen en die schoot de 2-0 binnen in de 58e minuut. SV Olland was niet bij machte om het de verdediging van DWSH ‘18 te verontrusten. Sven Kuijpers maakte 5 minuten voor tijd de 3-0 toen een voorzet van Mark van Dijk bij hem terecht kwam. Coach van Berlicum heeft zich al verzoend met het feit dat de titel naar FC Uden zal gaan, maar met het oog op de nacompetitie is het behoud van de goede vorm voor DWSH ‘18 het doel voor de komende weken.

Gretig FC Uden
Dat FC Uden twee weken niet gespeeld had was geen goed nieuws voor VCO. De gretigheid spatte er van af en volgens Jeroen van Kampen resulteerde dit in 4 doelpunten en nog twee afgekeurde treffers in het eerste kwartier. Tim van Schadewijk en Stan van der Zanden nam ieder twee treffers die wel telden voor hun rekening. Met deze score was het geloof bij VCO al tot nul gedaald en werd de rest van de wedstrijd van alle spanning ontdaan. Marco van de Pol maakt de 5-0 ruststand.

2 Hattricks
Stan van der Zanden maakte zijn derde in de 48e minuut en de 6-0 dus. VCO kon tegenscoren als pleister op de wond. Er werd flink gewisseld bij FC Uden en in de laatste 10 minuten maakte Tim van Schadewijk nog zijn 3e en 4e van de dag. Het is niet de eerste keer dat FC Uden twee hattricks in een wedstrijd laat noteren. FC Uden kan in de komende weken de titel gaan pakken. Volgende week komt nummer 3 Boerdonk op bezoek en dan zal wellicht de tegenstand van een ander kaliber zijn dan deze paasmaandag.

OKSV heeft de wind mee
Volgens Freek Toren, trainer van OKSV, speelde zijn ploeg een wedstrijd zoals er al meer werden gespeeld dit seizoen: “We spelen aardig, werken hard en krijgen ook kansen, echter vaak gaan deze wedstrijden verloren omdat de tegen-stander er wel een in prikt en OKSV niet.” Vandaag leek het de eerste helft ook weer die kant op te gaan. Een inzet van OKSV raakte de lat. Keldonk scoorde na een half uur de 0-1 door Sieb Sigmans op assist van Duane Villanueva. OKSV bleef geloof houden en in de 41e minuut was het een ver schot van Martijn Pittens dat, mede ook gedragen door de wind over Jeppe Kerkhof heen in het doel verdween waardoor de ruststand 1-1 was. Keldonk was de 2e helft wel de bovenliggende partij maar kon geen kansen bij elkaar gevoetbald krijgen. OKSV profiteerde in de laatste 10 minuten van 2 fouten in de Keldonk achterhoede. Dirk van den Berg maakte de 2-1 in de 81e minuut en routinier Perr Hidding kon op aangeven van David Megens, invaller na een lange blessure periode de beslissing  in de wedstrijd brengen. Ruud Fleskens vond Keldonk een zeer matige pot spelen. “Het zal volgende week beter moeten” was zijn korte commentaar.

Odiliapeel gelijk in Nederwetten
In de eerste helft werd er niet gescoord op “De Koppel” in Nederwetten. De thuisploeg raakte de lat en ook Odiliapeel had wat mogelijkheden. Na rust kwam de thuisploeg op 1-0 door een eigen doelpunt van Odiliapeel. Odiliapeel gaf extra gas en het werd 1-1 door een goede aanval waar Jesse Holman de bal teruglegde op Niels van de Brand en deze tekende voor de 1-1. In het restant waren er nog kansen voor beide ploegen, maar Fred Donkers sprak van een terechte puntendeling.