Voortsestraat 18
5454GR
SINT HUBERT
tel. 0485-451640

FC Uden is na 7 wedstrijden nog zonder puntverlies. Odiliapeel vocht in Uden voor wat het waard was maar moest na 90 minuten toch met een 4-0 nederlaag terug naar de Peel. DWSH ‘18 was heer en meester in eigen huis tegen VCO. Keldonk deed goede zaken door een 2-0 thuiswinst op Fiducia. Boerdonk kon in Nederwetten geen potten breken en verloor met 4-1.

FC Uden sterkste in topper
Odiliapeel mist een drietal basisspelers (Nard Manders , Luuk van de Pol en Roy van Lankveld) en dat was teveel van het goede tegen een volledig fitte selectie van FC Uden. Het eerste half uur had FC Uden wel meer de bal maar werden de vele toeschouwers op De Vlasakker niet verwend met vlotlopend combinatiespel. In een 5-4-1 systeem probeerde Odiliapeel FC Uden tegen te houden en dat ging zonder problemen.
Tot aanvallen kwam Odiliapeel echter nauwelijks. Spits Niels van den Brand van Odiliapeel kwam best regelmatig aan de bal, maar meestal maar net over de middellijn en vrijwel altijd met de rug naar vijandelijk doel.
Het kwartier voor rust werd FC Uden steeds dreigender en werden de mogelijkheden groter. Odiliapeel leek de rust te halen met 0-0 maar Marco van der Pol dacht daar anders over. Strak ingespeeld door Jorg Tunnissen kreeg Van der Pol net voldoende ruimte in de 16 om zich in schietpositie te manoeuvreren en in de korte hoek was het dus raak: 1-0.

Na rust bouwde FC Uden de voorsprong eenvoudig uit naar 4-0 door Stan van der Zanden en nog twee keer Marco van de Pol die dus een hattrick noteerde. Met de winst kon FC Uden de periodetitel in ontvangst nemen. Trainer Jeroen van Kampen van FC Uden sprak van een timide feestje na het laatste fluitsignaal. “We weten dat we goed bezig zijn, maar de jongens zijn realistisch genoeg dat er meer in zit dit seizoen” aldus Van Kampen. Trainer Donkers van Odiliapeel wist dat zijn team een moeilijke wedstrijd kon verwachten. “De afwezigheid van de 3 genoemde spelers konden we vandaag niet opvangen, ondanks dat anderen het goed invulden; Maar we verloren vandaag terecht van de beste ploeg in deze klasse” aldus Donkers.

DWSH ‘18 heeft makkelijke middag.
In Sint Hubert speelde DWSH ‘18 een degelijke wedstrijd tegen VCO. Het werd 5-0 en tegenstander VCO wist slechts 1 noemenswaardige doelpoging bij elkaar te voetballen. Het doelpuntenfestijn werd in minuut 18 geopend door Teun Jilessen. Twee minuten later was het al 2-0 door Math van der Straaten. VCO was blij dat zonder verdere schade de rust gehaald werd.
VCO schakelde om naar 5 verdedigers om het veel met de lange bal spelende DWSH ‘18 beter te bestrijden. Veel maakte het niet uit want in de 51e minuut werd het 3-0 toen aanvoerder Verheijen binnenkopte op een voorzet van Daverveld. VCO kreeg in de 70e minuut de enige grote kans, maar keeper Bram Schaap redde bekwaam. De stand was toen al 4-0 door een doelpunt van Math van der Straaten die bij de tweede paal alert was nadat Niek van de Steeg de bal verlengde. Het mooiste doelpunt van deze zondag kwam op naam van Sven Kuijpers die een hoge bal uit de lucht controleerde en vervolgens via een lob over de doelman de 5-0 binnenschoot.

Keldonk verslaat gehandicapt Fiducia
Keldonk kende een probleemloze zondag en trainer Fleskens vond dat de score hoger had moeten zijn dan 2-0 einduitslag. Tegenstander Fiducia had veel blessures en wekte geen moment de indruk dat ze voor resultaat naar Keldonk waren gekomen. De ruststand was ook de eindstand. Doelpunten van Roy van der Heijden al na 15 seconden en Mark van Haandel na 15 minuten uit een vrije trap. Daartussenin schoot Sami el Meliani nog op de lat.

OKSV verliest van Elsendorp
In Overlangel kwam OKSV de eerste helft goed voor de dag. In een open wedstrijd was er evenwicht tussen beide ploegen. Er vielengeen doelpunten voor de thee. Na rust bleef het spel hetzelfde totdat er een penalty werd gegeven aan Elsendorp vanwege vermeend hands: 0-1.
Hierna werd een rode kaart aan een Elsendorp speler gegeven. OKSV wist hier niet goed mee om te gaan want het overleg in het spel was er niet om Elsendorp onder druk te krijgen. De bezoekers sloegen twee keer toe in de omschakeling waardoor, het scorebord op 0-3 stond na 90 minuten.

Boerdonk geeft niet thuis.
Een gefrustreerde trainer Johan Strouken snap niet dat zijn Boerdonk na een fantastisch resultaat vorige week (4-0 tegen Odiliapeel) nu het weer zo af laat weten. “Nul stabiliteit, dat is de conclusie “ aldus Strouken. Boerdonk pakte in de 2e minuut de voorsprong op bezoek bij Nederwetten via een vrije trap van Jordy Neuteboom. Maar daarna liet de ploeg zich af troeven op inzet en mentaliteit. Bij rust was het 3-1 voor de thuisploeg en daar kwam er na rust nog eentje bij: 4-1. “Dan moeten we volgende week tegen FC Uden maar weer de rug rechten, maar nu is het gevoel enorm klote” aldus Strouken.

WHV verliest
Thuis tegen SV Olland gaf WHV aardig partij. Na 90 minuten trok de ploeg van Bas van Engelen toch aan het kortste eind: 2-3. WHV blijft laatste met 1 punt.