Voortsestraat 18
5454GR
SINT HUBERT
tel. 0485-451640

Zondag 12 maart 2023 zal voor DWSH'18 de geschiedenisboeken in gaan. Dit is de dag dat de eerste echte prijs werd binnengehaald. Omdat FC Uden al de eerste periode gewonnen had, kon de ploeg van Koen van Berlicum op eigen kracht de tweede periodetitel, en dus nacompetitie, veiligstellen. Een ruime winst zou voldoende zijn om Boerdonk achter zich te laten op doelsaldo. Vorig jaar werd ook de nacompetitie behaald maar werd dit bereikt door de derde plek op de ranglijst.

De klus voor DWSH'18 zou geen gemakkelijke zijn want in de heenwedstrijd in Keldonk werd met 1-0 verloren. De thuisploeg was dus gewaarschuwd. DWSH'18 startte uitstekend met veel dreiging en druk op de bal. Wat resulteerde in enkele waarschuwingsschoten op goal. In de 18e minuut besloot Giel Jans zijn tegenstander te passeren en hard uit te halen. Zijn schot vond, met een mooie stuit, de verre hoek.
Pas na dertig minuten kwamen de bezoekers voor het eerst in de buurt van keeper Bram Schaap. De drie corners leverde Keldonk echter niks op. Zesminuten later was het plots toch gelijk. Na een scherpe counter werd de bal breed gelegd en was er voor keeper Bram Schaap geen houden meer aan. Dit leek ook de ruststand te gaan worden. Echter besloot een Keldonkse verdediger Teun Jilesen een harde duw te geven terwijl hij de bal wilde inkoppen. De scheids was resoluut en wees na de stip. Syb Daverveld verzilverde dit buitenkansje en bepaalde de ruststand op 2-1.

De tweede helft kwam Keldonk fel uit te startblokken, maar verder dan een knappe kopbal kwamen de oranjehemden niet. Op het uur won Job van der Straaten knap zijn duel op het middenveld en gaf de bal breed mee aan Jarno van Kempen. Hij gaf de bal strak voor en Sven Kuijpers tikte de bal met veel gevoel achter de Keldonkse keeper: 3-1.
Zeven minuten later was het weer raak en weer was Sven bij het doelpunt betrokken. Teun Nooijen stak de creatieve middenvelder diep weg, hij gaf voor en de Keldonkse verdediger tikte de bal in tegen de inglijdende Math van der Straaten. Het slotakkoord was wederom voor Sven Kuijpers. Na een salvo schoten van onder andere Math, Giel en Job kwam de afvallende bal bij hem terecht en bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Door de ruime overwinning bleef DWSH'18 Boerdonk in doelsaldo ruim voor en pakte daardoor de tweede periode. Mooie bijkomstigheid van vandaag is ook het puntverlies van Odiliapeel. Hierdoor staan de blauw-zwarten, met één wedstrijd minder en vijf punten meer, stevig op de tweede plek.