Verbindingsweg 40
5455GP
WILBERTOORD
tel. 0485-478663

Koploper FC Uden had een moeilijke middag tegen een goed spelend Boerdonk en speelde 1-1.  DWSH ‘18 wist te profiteren door nipt met 2-1 te winnen van Odiliapeel. OKSV speelde verrassend gelijk tegen SV Olland en Keldonk nam revanche voor de nederlaag van vorige week: 2-1 winst op Elsendorp.

DWSH ‘18 heeft reeks van 10 overwinningen op rij
DWSH ‘18 speelde vandaag een mindere wedstrijd volgens trainer-coach Van Berlicum maar behaalde wel de 3 punten. Hierdoor heeft DWSH ‘18 een reeks van 10 overwinningen op rij in de competitie en dat is zeker een knappe prestatie te noemen. Tegen Odiliapeel begon de ploeg nog best goed en werd er al na 11 minuten gescoord door aanvoerder Tom Verheijen die een teruggekopte bal van Math van der Straaten uit de draai binnen wist te schieten. Er waren kansen om de score uit te breiden, maar doordat dit niet lukte werd DWSH ‘18 wat slordig in het spel en de wedstrijd wat rommelig. Na rust wist Nard Manders namens Odiliapeel de gelijkmaker te produceren in de 55e minuut. Het duel werd gelijkwaardig hierdoor en Odiliapeel rook haar kans. DWSH ‘18 kwam door een vrije trap die bij de 2e paal werd binnengekopt weer op voorsprong. Ondanks dat Odiliapeel het gevaar van deze vrije trappen van DWSH ‘18 kende was het toch Siem Lubach die de vrije trap van Teun Nooijen binnen kon koppen. Balen voor Odiliapeel en Coach Fred Donkers. In de resterende tijd waren er nog mogelijkheden or de gelijkmaker voor Odiliapeel maar DWSH ‘18 trok de overwinning over de streep.

FC Uden tevreden met gelijkspel
FC Uden en Boerdonk maakten er een boeiende, sportieve wedstrijd van. In het eerste half uur scoorden beide ploegen eenmaal, maar beide keren werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Boerdonk was sterk in de persoonlijke duels en de gevaarlijke aanvallers van FC Uden werden goed in bedwang gehouden. Toch wist vlak voor rust Stan van der Zanden in een onoverzichtelijke situatie de bal in de kluts binnen te schieten en ging beide ploegen met 1-0 rusten. Na rust was aanvankelijk FC Uden de betere ploeg, maar Boerdonk kreeg een terechte penalty mee vanwege een handsbal. Job Vermeulen benutte de pingel voor de 1-1. In het resterende deel ging het spel op en neer en raakten beide ploeg de paal nog, maar gescoord werd er niet meer. Jeroen van Kampen (FC Uden) was tevreden met het punt en realiseerde zich dat tegenstanders als Boerdonk met de juiste mentaliteit en inzet zich goed kunnen instellen op de Udense aanvalskracht. FC Uden ziet DWSH ‘18 naderen tot op 2 punten, maar FC Uden heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Na de overwinning van vorige week op Keldonk heeft OKSV opnieuw een punt toegevoegd aan het puntentotaal. Het was een verdiend punt ondanks dat de ploeg in de tweede helft zwaar omsingeld werd door SV Olland. Job van de Loop bracht OKSV in de 1e helft op voorsprong. In de tweede helft viel een vrije trap van Olland op de lat en kwam OKSV nog goed weg. In de 75e minuut viel toch de 1-1. In de laatste minuut redde OKSV doelman Joris Kuijpers het punt voor OKSV door een vrije trap uit het doel te ranselen.

WHV moet in blessuretijd gelijkmaker incasseren
Trainer Bas van Engelen baalde na afloop flink dat er geen drie punten konden worden toegevoegd aan het totaal. WHV was optisch de iets betere ploeg gedurende de hele wedstrijd. Toch kwam VCO op een 0-1 voorsprong na een half uur. Teun van Mill kon net voor rust een corner nemen en deze vloog bij de tweede paal binnen. De VCO doelman zag er hier niet goed uit. In de tweede helft maakt opnieuw Van Mill na een dik uur uit een vrije trap de 2-1. VCO ging op zoek naar de gelijkmaker en WHV kon op de counter af en toe gevaarlijk worden. De paal stond de 3-1 in de weg. In blessuretijd ramde VCO in een laatste poging de bal naar voren. De WHV doelman kon de stuiterende bal niet goed verwerken en een VCO speler kon de 2-2 binnen schieten.

Keldonk vechtend naar de 3 punten
Dankzij een sterke 1e helft kon Keldonk, na een zwaar bevochten tweede helft de 3 punten bijschrijven. Na 13 minuten was het Luuk Kremers die de 1-0 kon aantekenen door weifelend optreden van de Elsendorp doelman af te straffen. Na 25 werd een vrije trap door Duane Villanueva op het hoofd van Mark van Haandel geplaatst en deze kopte de 2-0 binnen. In de tweede helft pakte Elsendorp het initiatief en met veel fysiek spel werd Keldonk teruggedrongen. Doelman Jeppe Kerkhof kon zich onderscheiden door een aantal goede reddingen, maar moest capituleren toen Elsendorp in de 75e minuut een penalty mocht nemen. Door keihard werken kon Keldonk het laatste kwartier de voorsprong vasthouden. “Na de blamage bij OKSV een degelijke revanche vandaag” aldus een tevreden Ruud Fleskens.