Veerstraat 7
5469PX
ERP
tel. 0492-464202

FC Uden blijft de koploper en kan de titel bijna niet meer mislopen. Op bezoek in Nederwetten werd het vandaag 1-4. DWSH’18 was in Boerdonk net iets doortastender dan de thuisploeg en won met 1-2. OKSV was met een half tweede elftal toch in staat om bij VCO een punt te halen.

DWSH ‘18 en Boerdonk geven elkaar weinig toe.
Op “De Kerveheester” in Boerdonk was het vanaf het begin een op en neergaande wedstrijd. Boerdonk miste een tweetal aanvallers en volgens trainer Strouken was daardoor de diepgang in het Boerdonkse spel minder. Na een half uur werd de score geopend door DWSH ‘18. Siem Lubach gaf een puntgave voorzet vanaf links die door Math van der Straaten werd binnengekopt. Boerdonk antwoordde binnen 5 minuten via Danny van de Velden die de 1-1 binnenschoot. Na rust hetzelfde spelbeeld. In de 68e minuut is Math van der Straaten de aangever als hij met het hoofd de bal teruglegt en zijn broer Job de bal kan binnen schieten.  DWSH ‘18 trok de overwinning over de streep en noteert alweer de elfde overwinning op rij.

FC Uden herstelt zich
FC Uden speelde in de eerste helft slordig en kwam niet tot scoren tegen een fel van zich af bijtend Nederwetten. Na rust kwam Nederwetten zelfs met 1-0 voor. FC Uden wist deze tegenslag snel te overwinnen door een doelpunt van Stan van der Zanden een minuut later. In de laatste 10 minuten wist FC Uden de tegenstander toch te breken en werd het door doelpunten van Stan van der Zanden en Tim van Schadewijk uiteindelijk 1-4. FC Uden speelt volgende week bij Odiliapeel een inhaalwedstrijd en kan dan de voorsprong op DWSH ‘18 weer op 5 punten brengen. In de laatste 2 wedstrijden die daarna volgen kan de titel dan niet meer weggeven worden.

OKSV met half tweede elftal toch naar een punt
Op bezoek bij VCO was OKSV nogal gehandicapt doordat een aantal van de OKSV spelers vanwege hun rol in een toneelstuk in Overlangel niet beschikbaar waren. Met een 5-tal invallers van het tweede elftal aangevuld met jeugdspelers kwam OKSV toch goed voor de dag. Toch kwam VCO na twintig minuten op voorsprong door Nick Gruijtrooij die de OKSV keeper omspeelde en binnentikte. OKSV wist gelijk te maken via Niek Selten. Hierna een rode kaart voor een VCO speler.
In tweede helft was OKSV aanvankelijk bovenliggend gezien de man-meer situatie en het werd dan ook 1-2 via Kevin van de Akker. VCO ging het laatste kwart met 3 invallers vol voor de gelijkmaker en bij OKSV vloeiden de krachten weg. Nout van der Zwaan was namens VCO alert toen er een schot op doel gelost werd en tikte in de laatste seconden de 2-2 binnen.

Odiliapeel walst in eerste helft over WHV heen
Trainer Bas van Engelen van WHV herkende zijn ploeg deze wedstrijd niet. De afgelopen wedstrijden was er volop inzet en passie, maar vandaag werd Odiliapeel geen strobreed in de weg gelegd. Zodoende was het na 10 minuten al 2-0 door doelpunten van Niels van den Brand en Luuk van de Pol. Odiliapeel was heer en meester en in de 35e minuut kon Timo de Jager de 3-0 binnen schieten. In minuut 40 werd het zelfs 4-0 door Luuk van de Pol. Trainer Donkers van Odiliapeel had vooraf deze ruststand ook niet verwacht: “Door deze stand was de tweede helft een formaliteit; ik kon andere jongens die normaal minder speeltijd krijgen nu eens wat langer de tijd gunnen om te laten zien wat ze kunnen.” Gescoord werd er echter niet meer.

Keldonk red in slotfase nog een punt
In een matige vertoning op een vroeg tijdstip (12:00 uur) verdeelden Olland en Keldonk de punten. Keldonk kwam na een kwartier op 0-1 door Mark van Haandel. In deze fase waren er mogelijkheden om verder uit te lopen. Hierna liet Keldonk zich de kaas van het brood eten en nam Olland een 2-1 voorsprong waarmee beide ploegen naar de thee gingen. Toen het na rust ook nog 3-1 werd zag trainer Ruud Fleskens het zeer somber in. In de laatste 5 minuten wist Keldonk toch nog twee keer te scoren via Rick van Nuland die met links een bal in de kruising wist te plaatsen en jeugdspeler Loek Scheepers die in de 92e minuut de 3-3 maakte en daarmee een niet meer verwacht punt bracht voor Keldonk.